Člověk na prodej: Kolik se dá legálně vydělat prodejem jednotlivých částí vlastního těla? O co je největší zájem?

Přijdete si nadbyteční a postradatelní? Nebo někdy máte až příliš hluboko do kapsy? V obou případech není třeba zoufat. Už pouhé části vašeho těla mají na legálním trhu slušnou cenu, a v hodnotě těchto náhradních dílů vydáte za miliony. Vlastně jste jedna velká chodící banka, a lidé jsou ochotni vystát dlouhou frontu, aby si od vás mohli vypůjčit nebo koupit každý váš kousek.

Člověk na prodej: Kolik vydělá na spermatu nebo pronájmem dělohy?

Na první pohled vám to možná přijde trochu diskriminující, ale ženy si mohou odprodejem svých vajíček jednorázově vydělat až 180 000 korun. O tom si muži, produkující kvalitní sperma, mohou jen nechat zdát. Málokde jej střelí za víc než 2500. Jenže pozor: mužským dárcům nikdo v zásadě nebrání, aby nabídli svůj genetický materiál na větším počtu klinických pracovišť. Čistě teoreticky tak můžete obcházet jednu spermatickou banku za druhou, třeba třikrát do týdne, a vydělávat ve velkém. Odběr je velmi mechanickou záležitostí.

Bílé zlato

Ženy to tak snadné nemají: náročné testy, povinná hormonální kůra, předcházející odběru, a sám chirurgický zákrok nejsou žádná legrace. Proto jim také lékaři nepovolí, aby se o svá vajíčka podělily, navzdory své vynikající kondici, vícekrát, než šestkrát za život. A navíc musí svůj jednorázový zisk danit, což trochu kazí radost. Nakonec jsou na tom muži lépe. Darovat mohou, dokud zdraví slouží a spermie se jim ukázněně hemží.

Je libo pár deci, nebo hned litr?

Prodej lidské krve je v některých zemích, včetně České republiky, považován za neetický. Krev se má darovat, ne? Je to pro dobrou věc, a někdy nezaškodí trochu nezištně pomoci. Nikdy nevíte, kdy sami budete nějakou transfúzi potřebovat. Jenže ne všude se hraje na ušlechtilost, a řada zahraničních soukromých klinik vám za vaši krev ráda dobře zaplatí. Například taková fádní krevní skupina A, kterou má v Evropě doslova každý druhý, je v Asii zatraceně nedostatkové zboží. Za litr krve dostanete v Hongkongu kolem 2000 korun, což vůbec nezní špatně.

O zmetky a kazové zboží je větší zájem

Paradoxně nejvíc můžete vydělat na krvi, která není úplně v pořádku. Výzkumníci, kteří bádají nad nejrůznějšími séry a řeší problematiku imunitních reakcí, jsou za „vadné zboží“ vyloženě rádi. Nejrůznější krevní anomálie jim ukazují cestu dalšího bádání. Krev infikovaná žloutenkou? Pokud je vznesen tento specifický požadavek, má hodnotu kolem 2500 korun za půl litru. Trpíte srpkovitou anémií? Za litr krve vám dají i 10 000. To proto, že jste díky své nemoci částečně imunní vůči malárii.

Paruka, která vám doživotně vydělá na kadeřníka

Přirozeně lesklé, rovné i vlnité, všech odstínů a barev. Kvalitní vlasy, dostatečné pevnosti a délky, jsou k nezaplacení. Parukářský průmysl hraje ve světové poptávce po vlasech prim, ale těsně jej dotahují kosmetické a kadeřnické salóny. I tady totiž umí zužitkovat porost z cizích hlav na příčesky a umně vsazené copy nebo prameny vlasů. Cena? Je to opravdu kus od kusu, ale v základu kolem 2000 korun. Kouzelně svěží černá, přirozená rubínová nebo kaštanová však může vydělat svým nositelkám i 90 000.

Velká paruková loupež

Že neobyčejné vlasy znamenají byznys, si dobře uvědomují i členové kriminálních organizací. Ve státě Texas v roce 2011 došlo ke kuriózní loupeži. Organizovaný gang tu pronikl do zabezpečeného skladu kadeřnického salónu, a odnesl si odtud krabice s nastřádanými vlasy. Pro vyšetřující policisty to byla vcelku legrace, než se dozvěděli vyčíslení škod. V přepočtu na české to byla rána za tři a půl milionu korun.

Prodávejte přebytky, nabízejte pronájem!

Až na milion korun si může přijít žena, která nabídne svou dělohu jako náhradní prostředí pro vývoj plodu jiného páru. Ne všude je tato praxe legální, a vyrovnat se s  pronájmem vlastního těla také není pro každého. Hormony pracují, a vyvíjející se nájemník ve vašem těle odčerpává víc energie, než Pirát těžící kryptoměnu. Navíc je zapotřebí v průběhu devíti měsíců absolvovat bezpočet lékařských kontrol a psychicky vyčerpávajících sezení s neplodným rodičovským párem. Jsou to těžce vydřené peníze.

Vydojené jmění

O poznání méně náročný je odprodej přebytků: pokud rodička disponuje nadbytkem mateřského mléka, je o tuhle tekutinu v komerční sféře velký zájem. Ano, můžete ji zdarma darovat do kojeneckých ústavů. Anebo ji prodávat. Za 30 mililitrů to hodí kolem 60 korun. Jistě, není to slavné, ale „pumpováním pro profit“ si některé ženy dokáží vydělat i 20 000 dolarů za život. Výživné mateřské mléko si cení nejen vrcholoví sportovci a kulturisté, ale třeba i výrobci exotických sýrů.

Pro odvážné a i naprosté povaleče

Tělo můžete také komplet pronajmout, a podílet se na testování léčiv. Lékaři a zástupci farmaceutických firem jsou ochotni vám strávený čas bohatě vynahradit. Taxa začíná u 3500 za den při běžných pozorováních, ale vyšplhat se může i na 10 000 korun. Problém? Jste pokusný králík, a i když jsou testované medikamenty nejspíš bezpečné, nikdo to zatím opravdu neví.

Vzhůru do vesmíru

Pokud vás taková rizika netěší, zkuste práci pro americkou NASA. V roce 2015 nabízeli v přepočtu 350 000 korun figurantům, po kterých nechtěli nic jiného, než aby 87 dní nevstali z postele nebo židle. Výzkumníky zajímal mechanismus tvorby otlačenin, proleženin a krevních sraženin, které se tvoří u dlouhé dny nepohybujících se kosmonautů. Vyděláte, a třeba přispějete vlastním líným pozadím k úspěšné cestě na Mars.

Autor: Radomír Dohnal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Sám sobě chirurgem. Močové kameny, slepé střevo, císařský řez a další neuvěřitelné operace, které si pacienti provedli sami na sobě!

Co je pravdy na tom, že anální sex snižuje imunitu člověka? Zjistili jsme fakta!