Cigára, která nejsou ke kouření. Jak z nich může být Lamborghini?

Většina kuřáků od konce května nadává na vládu, která je v kouření omezuje. Krabičky od cigaret se ale dají využít i jinak. Pusťte se do výroby křesla, auta nebo mísy!

Od 31. května 2017 platí takzvaný protikuřácký zákon, který znamená úplný zákaz kouření v tuzemských restauracích. Pokud ho někdo poruší a cígo si přece jen vychutná, může dostat pokutu až ve výši pět tisíc korun. Patříte k těm, kteří si řekli, že radši bafat přestanou? Pak se vám budou hodit tipy, co s nevyužitými krabičkami. Inspirovat se můžete třeba v Číně…

Bugatti Veyron

Pokud máte „pár“ volných večerů, zkuste si jen tak pro frajeřinu vyrobit auto. Tohle čínské se skládá z 10 280 cigaretových balení a vytvořil ho tým pěti studentů inženýrství v západní provincii Shanxi. Týpci si jen sehnali základní rám, vyrobený z recyklované oceli, přidali akumulátor, elektromotor, brzdový systém a převodovku. Poté se vrhnuli na pokrytí skořápky vrstvou krabiček. Jelikož to jsou studenti, kteří se také věnovali i jiným aktivitám, než je tento projekt, trvala jim výroba osm měsíců.

Jen tak pro zajímavost, jeho konstruktéři tvrdí, že vozidlo, které váží půl tuny, bylo vyrobeno, aby motivovalo lidi k nekuřáctví. No, můžete mít stejný motiv. Nebo se snad chcete podobat americkému herci Jamiemu Foxxovi, který tento model vlastní ve zlatém designu?

Babolap? Foto: Quirky China News/Rex Features

Židle, která uchvacuje

Nemáte si doma na co sednout a do obchoďáku se vám nechce? Buďte kreativní. Takzvaná Lucky Chair neboli šťastná židle, kterou vytvořil nizozemský návrhář Roeland Otten z Rotterdamu, bude patřit k dominantním kouskům vaší domácnosti. Pokud si tedy seženete 400 krabiček cigaret Lucky Strikes. Jelikož jejich verze Red stojí 82 korun za krabičku, vyjde vás toto křeslo na pouhých 32 800 korun. Jestli si teda nepočkáte, až jejich obsah někdo vykouří a věnuje je vám darem.

Haluz v obýváku. Foto: randommization.com

Zajíc na míse, mísa na zajíci

Pokud máte doopravdy uměleckého ducha, piplejte a tvořte. Co? Třeba zajíce. Jako to dělá bostonský umělec Tom Deininger, který evidentně miluje cigaretové špičky, jež jsou základem tohoto umění. Borec, který má vystudovanou univerzitu Salve Regina na Rhode Islandu,vidí v něčem tak páchnoucím potenciál. Z cigaret vyrábí nejen zajíce, ale mazlí se s nimi i v originální podobě. Přetváří je třeba i na mísy. Že vás na něco tak ženského moc neužije? Chlapsky si řekněte o něco víc!

Tak trochu jiný level kouření. Foto: tomdeiningerart.com

Super kára, co sílu dává

Kdo může říct, že má doma Lamborghini Reventon? Vy. Co na tom, že bude z cigaretových balíčků! Mustr si vezměte od jedné podnikavé duše, která postavila tento model, který se jistě vyjímá někde na krbové římse. Dotyčný si opět vyhrál s cigaretovými krabičkami, a tak teď vlastní jeden z nejvíce exkluzivních vozů na světě.

Jelikož se jedná o limitovanou edici opravdu atraktivního automobilu, dostupnost nových vozů je totiž dnes již nulová. Vyrobeno bylo pouhých dvacet kusů tohoto modelu. Vzhledem k takto vysoké unikátnosti byla cena značně vysoká – zhruba 28 milionů korun. Jo, je to tak jednoduché. Přestaňte kouřit a staňte se hrdým majitelem „dvanácti válců“. Koukat se můžete, akorát si v tom nepojezdíte.

Lepší něco než nic. Foto: Club Sohu.com

Vzpomínky na prázdniny

Jedete někam na dovču a milujete všechny ty kravinky od kamínků, písku, zvířátek a různých jiných maličkostí, které dostávají do odpočinkové nálady? Uchovejte si vzpomínky na relax a pusťte se do projektu nazvaného želva. Nebo třeba krab. Taky žralok může být ultra hustej.

Stačí se projít po pláži, jak to dělá umělkyně a námořní bioložka Shelly Marshall z Floridy, sesbírat nedopalky a jiný odpad, a vrhnout se na věc. Mimochodem, na floridské pláži se dá za hodinu najít až 1200 cigaret, což ani u nás v Česku není nereálné.

Leze, leze po železe. Foto: creators.vice.com

Shelly, která tuhle želvu vyrobila, chtěla poukázat na stav životního prostředí, takže podle svých slov vytvořila něco šokujícího. Jestli se jí necháte inspirovat a seknete s hulením, tak hodně štěstí.

A co vy děláte s cigaretami?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jaké poklady lze nalézt na skládce? Budete se divit!

Předstírejte pracovitost a totální vytížení! Tady je snadný návod.