Chlapi sobě: výdaje za koníčky. Kolik je akorát?

Proč chlap vydává peníze radši za svoje radosti a koníčky, než aby je nasypal do rodiny? Na to je jednoduchá odpověď. Protože chce a může. Jenže jak tohle vysvětlit manželce?

Manželka mi vyčítá, že si občas něco koupím. Jen tak. Pro sebe. Jí to vadí. Myslí si, že prachy patří rodině, která je prioritní. Co mám udělat, abych ji uzemnil?“ napsal nám do redakce zoufalý čtenář Milan, jehož žena nemá tak úplně jasno v tom, kdo doma drží kasu a kdo má na co právo. Pojďme si říct, jak se věci mají.

Prevence je základ

No Milane, tak tohle je hodně smutnej příběh. První tvojí chybou bylo, že ses oženil, protože v ten moment si každá myslí, že musí mít společné – tedy tvoje – výdaje pod kontrolou.  Co na tom, že ONA chodí ke kadeřníkovi dvakrát do měsíce? Jejím posláním je péče o sebe. Tvým vydělávání a zabezpečování rodiny. A tak se dostáváme k oné druhé chybě.

Proč sis hned od začátku tajně nezařídil, aby ti zbývala nějaká drobná částka na pivko, kecky, bordely a prostitutky? Teď, když se ví o tom, že máš něco navíc, jsi v průšvihu! Ale ještě to můžeš zachránit!

Nedobytný cash

Když si ke stolu v knajpě sedne vrátný Karel, řidič Lojza, právník Jirka, psycholog Zdenda, manželský poradce Jakub a účetní Lukáš, výsledkem jejich společné debaty o výši částky vynaložené na privátní koníčky bude, že každá žena by měla akceptovat výdaje svého muže ve výši 5 % z čistého příjmu.

To znamená, že pokud vyděláváš dvacku, nejprve si odečti hypotéku, jídlo, školné, dopravné, milenku a další věci nezbytné k přežití. Pak se raduj, jestli ti v kapse zůstane aspoň bůrko. Nemusíš být Einstein, abys pochopil, že za 250 kaček ti u baru nalejou maximálně tak dvakrát. Ale nalejou! Tak nebuď srab a nenech si tu výsadu vzít!

Ještě můžeš dopadnout tak, že ti po zaplacení všeho nezůstane nic a ty půjdeš z nouze umývat veřejné záchody. A proč? Aby tvoje žena měla na začátku měsíce mahagonový melíry a na konci blonďatý. Vyber si, která varianta je pro tebe lepší.

Pěknej den ti přejou nasraný chlapi z redakce, který mají TAKY v peněženkách díru.

A kolik za koníčky utrácíte vy? Existuje nějaká hranice, která by se neměla překračovat?

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

14 důvodů, proč je řidič autobusu nejlepší zaměstnání

Chlapi v přechodu: Nervová labilita i přecitlivělost. Jak poznat, že je to váš případ?