Chlapi sobě. Jak se donutit sportovat?

Ženské, chlast, rock’n‘roll a hypotéky. To samo o sobě je sport. Tak proč do toho tahat ještě další disciplíny? Někdy si to situace žádá. Ale co s tou nechutí ke sportu? Dá se nějak přinutit k fyzické aktivitě?

Jak se donutit sportovat? Takhle!

Již nad ránem se naše kmenová rada sešla u jednoho stolu, jednoho vážného případu a několika hrnků tak silného kafe, že nikdo z nás spát nebude asi do příštího týdne. Co se stalo? Čtyřicetiletý Vojta si nám postěžoval, že ho manželka nutí sportovat. A to nemůžeme nechat jenom tak!

Je neodbytná. Stěžuje si na moje velký břicho a sportovní přenosy,“ stojí v e-mailu. „Mám se sebou něco dělat. Chtěl bych, ale nějak se nemůžu přemoct. Radši na ten sport jen koukám,“ říká Vojta a zoufale prosí radu, jak sám sebe donutit k výkonům větším než zvedání půllitru k volátku.

Co za tím vězí?

Sportování má nesporně výhod. Natažené svaly a svalové horečky, modřiny, zlomené ruce i nohy, naražené kosti i bolest kloubů. Kdo by do toho nešel!? Pokud i přes tato všeobecně známá pozitiva nemůžete odlepit zadek od gauče, je nutné přistoupit na šarlatánské metody prověřené staletími.

Co zabírá na lenost a averzi k pohybu, potu, činkám, teniskám, boxovacím rukavicím, kole, raketám, míčům, bruslím…?

Jsou jen dvě možnosti a dva lidé, kteří pánskou zadnici dovedou nasměrovat do upocené tělocvičny nebo zabláceného terénu, přičemž ta první je poměrně drahá.

1. Hříšná milenka

Ani v tom nejzaplivanějším baru na světě věta „musím se dát dohromady pro manželku“ nevyzní dobře. Jó, ale pro milenku? To je jiná! Ovšem pozor, musí být o dost mladší, cílevědomější, dost kost a na prachy.

Sežeňte si takovou, a my garantujeme, že za dva měsíce budete mít na nočním stolku o dvě plata antidepresiv víc, ale na váze o pár kilo méně. Zaručeně.

Je sice fakt, že výživový poradce a strava složená ze zeleniny, ovoce a kvalitních bílkovin by v měsíčním horizontu rozhodně byla levnější, ale výživář ani prodavač na farmářském trhu nemá tak dobrý prsa.

2. Pan doktor Mluvka

Někdy se stane, že ani ta nejšikovnější čubinka nemá hubnoucí ani sportovní efekt. Co nezmůže ona, dokáže ten v bílém plášti. V dnešní době každý přístroj na diagnostiku zdravotního stavu ukáže ty nejhorší výsledky, jaké si jen můžete přát. A teprve pak je důvod pro své zdraví něco udělat!

Navíc to v tom zaplivaným (i zakouřeným) baru vyzní o dost líp než nářky manželky. „Čéče, jsem úplně prolezlej, ale bojuju statečně. Pivko už jen k obědu a těch hodin na ricochetu!“ (Obdiv ostatních na sebe nenechá dlouho čekat.)

Jestli hledáte víc možností, jak se donutit sportovat, nechte toho. Číslo tři není. Pak už musíte jen chtít

A co zvedne z gauče vás?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Týpci z posilovny. Jak se jim říká podle kulťáckýho slangu?

13 TOP smrtících hlášek z fitka