Chlapi mají jasno: Ideální žena neexistuje! Myslíte si to taky?

Co musí mít a jak by měla vypadat? Že se ptáte! Kult perfektní ženy je dávno mrtev! Holka už nežije – a žít ani nebude. Je totiž vzácnější než yetti!

Jak dneska vypadá ideální ženská? Co člověk, to názor. Například výzkumníci z univerzity v Texasu tvrdí, že respondenti z jejich výzkumu se přiklání k mírám 1,68 metru a proporcím až do  99-63-91, což odpovídá vzhledu anglické modelky a herečky Kelly Brook ve svém kypřejším období.

Plácni, štípni a usměj se

Další z dotazníků, který uveřejnil časopis Journal of Sex Research, zase odhalil, že důležitým kritériem je i věk. Mužům se údajně nejlépe žije s partnerkami, které jsou o dva až čtyři roky mladší – a zároveň mají adekvátní vzdělání a ideálně i bílé zuby, které signalizují zdraví. Jenže jiní mohou oponovat.

Copak věk nebo chrup je nějaké kritérium, které zaručí ideální partnerku? Ne, to jednoduchý vzorec: sexy + zábavná + multifunkční. Jenže jak již většina mužů zjistila, „tohle“ sehnat, není úplně jednoduchý. Ve skutečnosti je to pěkná dřina, což naprosto skvěle dokazuje jeden průzkum, za kterým stojí americká firma Remington, která se zabývá odbornou péčí o vlasy.

Když se vybírá nic z ničeho

Ze dvou tisíc mužů je osm z deseti přesvědčeno, že ideální žena prostě neexistuje. Zároveň pouze 67% mužů žijících ve vztahu považuje svoji vlastní partnerku za vyhovující. „Když nemáš zazobanou modelku, která si tě kvůli tvýmu prázdnýmu kontu, vzhledu nebo nízké inteligenci nevšimne, je jasný, že si najdeš aspoň to něco, co ti v případě potřeby vyplní volný chvíle,“ komentuje čtenář Petr, podle kterého je však ideál beztak mýtus.

Ty nej nešvary

No, tak to asi jo, protože když se výzkumníci v rámci stejného výzkumu ptali na to, co je na ženských špatně, mezi nejčastější odpovědi patřila „dokonalá schopnost dělat z komára velblouda“, pak taky špatné řidičské schopnosti či přepínání televize v tom nejlepším. Když ale došlo na dotaz, jak teda ta pravá vypadá a co umí, najednou bylo ticho.

Rozum do hrsti, nebo penis do ruky?

„Jsme překvapeni, že muži nejsou schopni popsat svoji ideální partnerku, ale je možné, že jsou prostě jen realističtější v tom, co chtějí. Každopádně je dobré vidět, že představy o dokonalých celebritách a modelkách, které zaplavují naše sdělovací prostředky, již nevytváří nerealistická očekávání lidí žijících ve vztazích,“ uvádí marketingová ředitelka Remingtonu s tím, že připouští malá selhání.

„Samozřejmě, že muži občas svoje partnerky hodnotí a porovnávají je třeba s Jennifer Aniston nebo Simonou Krainovou, ale to spíš jen v hospodě. Ukazuje se, že oni vědí, že tyhle ikony nemohou být kvalifikovány jako skutečné ženy,“ dodává ředitelka. Tak okej, ideální ženu teda nikdy nikdo neviděl. Nebo je minimálně vzácnější víc než yetti. Což je ale dobře, a to z několika důvodů!

Proč je dokonalost tak nudná?

Ideální žena je předvídatelná. Když na to podíváte blíž, tak dokonalost ani nevytváří příležitosti k utváření charakteru a jeho hloubky. U „ideálních“ lidí všechno přichází tak nějak samo, bez námahy. Perfektní ženě taky většinou záleží na tom, co si o ní myslí druzí -je pod tlakem, takže si hlídá vzhled i chování. S tím souvisí spoutanost.

Co je ale nejdůležitější, dokonalost ženských celebrit je jen jejich mediálním obrazem, který si idealizujeme – všechno jsou to ženské jako každé jiné, se všemi klady i zápory, jaké znáte od své mladé i všech svých ex.

Ještě, že máte vždycky na výběr!

Víte, že…

V jedné studii z Velké Británie muži podle fotografií hodnotili, zda jsou fyzicky atraktivnější brunety, blondýny či rusovlásky. Kdo vyhrál? Brunety. Dokonce podle ankety Floridské státní univerzity je prý muži považují za více spolehlivé a stabilní. Možná tip na ideální partnerku?

Autor: Kristýna Vágnerová

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Prostituce okolo roku 1896. Proč tenhle rok znamenal průlom?

Poševní sekrety. Víte, co lížete?