České seriály? Na tyhle se nedá koukat! Nebo snad jo?

Kam se poděly seriály, u kterých pivko chutnalo naprosto blaženě? Teď je tak trpký! A je to tím, že sice milujeme telku, ale nesnášíme současný braky! Který seriály už to dávno měly zabalit? A nakonec 20 nej seriálů všech dob.

Teorie velkého třesku, Červený trpaslík, Dva a půl chlapa, Star Trek a další… Ze starších českých Dobrodružství kriminalistiky (skvělá úvodní znělka od Karla Svobody ve videu), Hospoda, Hříšní lidé města pražského, Chalupáři… To byly (jsou) seriály! To, co momentálně vysílají v bedně, připomíná béčkový horory. Chcete příklady? Člověk neví, který vybrat dřív!

Lékaři – špatní a ještě ti horší

Ordinace v růžové zahradě se vysílá od září roku 2005. To je snad dlouhá doba na to, aby se všichni vyspali se všemi, jak to bylo v Beverly Hills 902 10, ne? Tvůrci si to nemyslí. Kámen przní cihlu. Střídají se i charaktery postav, které se sérii od série nebezpečně mění, a korunu tomu nasazují zápletky, za který by se nestyděl ani Sherlock Holmes. Pro někoho dobrý, ale za nás je to odpad, doktore Watsone!

Seriál „obyčejných“ lidí

Ach to září 2005… Ve stejné době jako Růžovka se na obrazovkách objevil i první český televizní (a bohužel i nekonečný) seriál ulice, ke kterému podal námět mimo jiné i Dušan Klein. Dušane, Dušane, zasloužil bys za uši! Copak na tohle se dá dívat? Zase platí, že každej souloží s každým, do toho se přidá nějaký ten rozvod, rozchod, pak zase návrat a těhotenství – podle toho, jak herci mají čas natáčet.

Jestli Ulici někdo sleduje už od prvního dílu a nenechal si za tu dobu ujít ani jeden, měl by se nechat vyšetřit. A to fakt myslíme vážně, protože my známe tisíc jinech a užitečnějších činností, než každej večer pospíchat na tak stupidní „kulturu“!

V Benátkách jen na gondole!

Každej normální chlap, když už jen slyší o nějaký svatbě, prchá. A ještě aby se dobrovolně díval na seriál, kterej se okolo toho točí? Dejte nám svátek! Láska a vztahy rozhodně nepatří mezi témata, který dvakrát týdně v televizi vyhledáváme. A v nouzi, když už stará nedá jinak a nepřepne, aspoň okukujeme Alici Bendovou a Petru Hřebíčkovou. Tyhle dvě jsou to jediný, u čeho nemáme osypky. Snad to i na Primě pochopí a po sedmi měsících, co je tahle „věc“ na světě, přijdou s něčím, co nepřipomíná navoněnou bídu!

Bludiště vztahů počtvrté

Znáte svoji cestu domů? Po flašce bourbonu těžko, ale stejně ji nakonec najdete. Dá se to samý říct o představitelích stejnojmenného braku? Ani tenhle seriál, který se vysílá od roku 2010, evidentně nevyjádřil všechno, co měli jeho tvůrci v plánu. A přitom, jak dlouho může trvat, než se dostanete domů? Maximálně pár dní, když ta opice bude slušná, ale plkat o tom přes čtyři roky? Tak to už je fakt moc! Jestli si chcete spravit chuť, tyhle pecky nezklamou!

20 nejoblíbenějších seriálů za víc jak 40 let (podle fanoušků ČSFD)

  1. Simpsonovi (1989)
  2. Teorie velkého třesku (2007)
  3. Přátelé (1994)
  4. Jak jsem poznal vaši matku (2005)
  5. Červený trpaslík (1988)
  6. Hra o trůny (2011)
  7. Futurama (1999)
  8. Dr. House (2004)
  9. Dexter (2006)
  10. Ajťáci (2006)
  11. M*A*S*H (1972)
  12. Dva a půl chlapa (2003)
  13. Black Books (2000)
  14. Hvězdná brána (1997)
  15. Bratrstvo neohrožených (2001)
  16. Ztraceni (2004)
  17. Útěk z vězení (2005)
  18. Sherlock (2010)
  19. Městečko South Park (1997)
  20. Živí mrtví (2010)

A jaký seriály sledujete vy? Pochlubte se! A taky přidejte názor, jestli se těšíte na to, s čím se komerční televize vytáhnou příště!

Autor: John McClane

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zajímavé seriály na AMC

Co se nejvíc stahovalo v roce 2014