Čeká vás třídní sraz po x letech? Tohle rozhodně nedělejte!

Právě jste zjistili, že vás brzo čeká třídní sraz? Říkáte si, že tuhle akci radši vynecháte? Což o to, vyrazit na ní můžete, měli byste ovšem být náležitě připraveni, aby to nedopadlo všelijak, jen ne dobře!

8 věcí, které byste na třídním srazu dělat neměli

Ne, tímhle tématem skutečně nemáme na mysli sraz dělníků, rolníků a proletariátu s třídou intelektuálů a „buržoustů“, i když sraz bývalých spolužáků (zejména ze „základky“) vlastně přesně tuhle podívanou nabízí. Pokud se každopádně rozhodnete na podobnou akci vydat, což není vždycky úplně dobrý nápad, rozhodně se teoreticky připravte. Ono totiž třídní sraz má určitá specifika a také byste mohli být za vola. Zde je proto osm tipů, čeho se určitě vyvarovat.

1. Neptejte se: „Poslyš, kde ty si seděl?“

Otázka ze známého filmu Vrchní, prchni zavání trapasem, ostatně přesně jako v populárním snímku dua Svěrák, Smoljak. Na rozdíl od Josefa Abrháma navíc pravděpodobně budete vědět, že starší člen vašeho „slučáku“ seděl ještě více vepředu než v první lavici. Každopádně pokud někoho nepoznáte, klidně se ho s humorem zeptejte. Je to rozhodně lepší než předstírání, že víte, o koho jde.

2. Nenadávejte na spolužáky, kteří se nezúčastnili

Nikdy nevíte, kdo už to má za sebou. Čas zastavit nelze, a tak se může stát, že s přibývajícími léty si „zubatá“ mohla počíhat i na některého z vašich spolužáků. Navíc po letech neznáte ani životní historii jednotlivých lidí, takže kdo ví, co koho potkalo za tragédii. Srandičky o příbuzných proto také nejsou na místě, tedy pokud se netoužíte vracet ze srazu s monoklem, ostudou a pošramoceným egem.

3. Nenechte své libido zvítězit

Byli jste na škole zamilování do některé ze spolužaček? Pak to na třídním srazu může lehce skončit „úletem“. Psychologové dokonce mluví o tom, že je románek na podobné akci zcela běžnou věcí. Spolužáky totiž pojí zážitky z mládí, na které všichni rádi vzpomínají a vzniká tak zvláštní pouto. Pokud si tedy nechcete zadělat na problém s manželkou či přítelkyní, nechte své libido raději doma.

4. Nepřehánějte to s alkoholem

I když klasik říká: „chlast, slast“, pokud budete před „slučákem“ nervózní, sprchou piv a panáků to neřešte. Jednoduše se totiž může stát, že se zrušíte natolik, že budete všem tak akorát pro smích. Nehledě na to si na srazy všichni berou své mobily, takže vaše opilecké vystoupení může být jednoduše zdokumentováno na věky věků. A to si piště, že ho budou vaši bývalí spolužáci na Youtube „lajkovat“ jako o život!

5. Nechlubte se svou kariérou

Opravdu! Nic totiž nezískáte. Ono si možná budete chvíli připadat jako borec, ale pouze do doby než se ukáže, že spolužák, který sotva prolezl první stupeň, je na tom lépe. A i kdybyste byli prezidentem zeměkoule a ostatní vaše chlubení glosovali slovy obdivu, až půjdete tam, kam i oni pěšky, řeknou si, že jste trapný, namachrovaný či trapně namachrovaný a před příštím srazem na vás všichni „náhodou“ ztratí veškeré kontakty.

6. Nedělejte ze sebe ani chudáka

Ať už k vám byl osud jakkoli krutý, neberte třídní sraz jako možnost, jak se vybrečet. Větu, „všecko mohlo být jinak, kdyby…“, opravdu nepoužívejte. Ostatní vás sice možná politují, ale druhý den si řeknou, že se z vás stal prachobyčejný „lůzr“. Pokud tedy chcete třídní sraz přežít se ctí, i velké životní nezdary, chcete-li o nich mermomocí mluvit, berte s nadhledem.

7. Nesnažte se hrát, že jste stále stejný „frikulín“ jako na škole

Slangové slovo „frikulín“ se již zabydlelo v českém jazyce, přičemž se skládá ze třech anglických slovíček, a to „free“, „cool“ a „in„. Skutečně nemůže být nic trapnějšího, snad vyjma toho, že vás spolužáci najdou se třemi promile spícího na záchodě s potřísněným spodním prádlem, než když se někde neohrabaně snaží vypadat mladší, stylovější či kosmopolitnější, než ve skutečnosti je. Do you understand?

8. Nezúčastňujte se debaty o tom, jak jsou všichni pořád stejní

Nejsou! Jistě, někteří šťastnější jedinci stárnou vizuálně pomaleji než ostatní, zvláště ti, kteří si to nejméně zaslouží (znáte to, šprti a další „oblíbenci“ kolektivu), ale ve skutečnosti datum narození v občance říká, že věk přibývá všem stejně. Začne-li tedy hromadné přesvědčování o tom, že jste všichni stále stejní, jako když vám bylo 15 či 20, raději si přeci jen běžte dát panáka na bar…

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

GALERIE: Divoký život vysokoškoláků

Škola, do které by chtěl chodit každý chlap