Captain America: Občanská válka – prvotřídní zvraty v novém traileru

Konečně nadešel okamžik, na který všichni komiksoví fandové čekali od odhalení marvelovské Fáze 3. Totiž exploze nálože sólovek představující nové hrdiny odstartovaná rozštěpením Avengers v Občanské válce – a tady je trailer!

Trailer začátkem navazuje na scénku za titulky z Ant-Mana. Kapitán Amerika a Falcon konečně vypátrali Kapitánova nejlepšího přítele a kolegu ve zbrani z dávných dob Buckyho, nynějšího Winter Soldiera. Vypadá to, že Bucky si konečně na Kapitána vzpomíná, a tak má jejich story vlastní happy-end. Od toho momentu jde ale všechno do kytek.

Proti všem a proti Aktu

Winter Soldier napáchal v minulosti ve službách sovětského svazu pěkné zlo, a i když tehdy nebyl sám sebou, pro světové organizace se stejně po jeho prozření stává uprchlíkem. Kapitán a Falcon stojí při něm, a tak zároveň proti všem.

Do toho se vkládá nový problém ve světě superhrdinů, a to je generál „Thunderbolt“ Ross a Registrační akt, který vyvstal na světlo po událostech z Age of Ultron v Sokovii. Jde o registr identit a tudíž kontrolu aktivit stávajících superhrdinů, kteří mají podle Rosse ve svých rukou neomezenou moc a žádný dohled nad sebou samými. Kapitán ze staré školy je samozřejmě proti, a narcistický boháč a génius Iron Man Tony Stark je samozřejmě pro. A právě tady nastává rozkol mezi Avengers partičkou, která se nedá dohromady snad až do Infinity War a hrozby ve formě Thanose.

Kdo s kým a proti komu

Na jedné straně stojí Kapitán Amerika a trailer nám konečně ukazuje jeho tým: Hawkeye, Scarlet Witch, Falcona a Winter Soldier. Iron Man má pod svými energetickými tryskami zase esa jako War Machine, Black Widow a novinku ve filmovém světě Marvelu – Black Panthera. Ten dostane svoji sólovku až v roce 2018, ale uvede se právě tady již 6. května. Komu by do party scházeli zbylí slibovaní členové jako Vision, Ant-Man nebo Spider-man a záporáci Crossbones a Zemo, nezoufejte.

Anthony a Joe Russo určitě neplánovali vytáhnout všechny esa z rukávu už s prvním trailerem. Zatím si proto užívejte, co nabízí, ale čekejte víc. Už tak je tam zvratů víc jak dost. War Machine v koncích, Iron Man dostávající krutou nakládačku od Winter Soldiera a Kapitána a k tomu ještě jeho srdceryvná hláška, že byl také Stevův kamarád. Rozhodně je na co se dívat a návdavkem přichází i tři zbrusu nové plakáty.

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

7+1 božích trailerů!

Na jaké akčňáky se můžete těšit v roce 2016?