Borec, který riskoval život proto, aby pokořil Petřínskou rozhlednu. Ale dal to! Jak obelstil ochranku? Sledujte video!

Stalo se to v listopadu za ne zrovna příznivého počasí. Tím borcem nebyl nikdo jiný než známý polský rooftopper Marcin Banota, který na sociálních sítích vystupuje jako „BNT“. Při výstupu na Petřínskou rozhlednu musel obelstít ochranku a šlo mu i o život!

pokořil Petřínskou rozhlednu

Marcin Banot najede nikdy i stovky kilometrů, aby vylezl na vrcholy staveb, kam je vstup zakázaný. Většině lidí z té výšky zatrne, on se ale dobře baví, žertuje a na místech, kde život může skončit jedním špatným šlápnutím, předvádí artistické kousky.

Osobní rekordy Marcina Banota

Rekordem Marcina Banota je nevyšší komín Evropy v elektrárně Trbovlje ve Slovinsku. Se svým týmem na něj vylezl na konci září. Záběry z 360 metrů nad zemí způsobují běžným smrtelníkům závratě.

V Praze neriskoval poprvé

Kromě vrcholu Petřínské rozhledny realizoval „BNT“ v Praze ještě jednu akci. Vyšplhal na harfu Lanového mostu. Fotografii svého adrenalinového kousku publikoval na Facebooku se zpožděním a popiskem „Vidíš mě?“.

Co se všechno semlelo na Petříně?

Borec nepoužil samozřejmě ani schody ani výtah. Do akce se pustil v kolem sedmé hodiny ráno. Lezl jako Spiderman až k vrcholu 65 metr vysoké věže. Kolemjdoucí muž ho zaznamenal na mobil, obrázky poskytl médiím a rázem se spustily spekulace, o jakého odvážlivce jde. Po lezci pátrali snad všichni fanoušci rooftoppingu – extrémně nebezpečné zábavy, která spočívá ve zdolávání výškových budov bez jakéhokoli jištění. Poté, co sám umístil na internet video sestříhané ze záběrů z dronu a akční kamery, byl konečně odhalen. Tady je video…

My mu za redakci moc fandíme!

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Lekce ruské autoškoly. Kamioňák je borec!

Otevřel 8 piv jedním pohybem!