Boom boxerských filmů doplňuje další kousek. Bleed for This má první trailer!

Zatímco dřív byly mezi sportovními dramaty o šampionech v ringu minimálně roční rozestupy a vícekrát do roka jsme gong slyšeli skutečně výjimečně, poslední dva roky vybočují ze standartu. Loni to byl Bojovník a vynikající Creed, letos na nás čeká Hands of Stone a Bleed for This.

Nejznámějším filmovým boxerem zůstane asi navždy Rocky Balboa, kterého si už sedmkrát zopakoval nezapomenutelný Sylvester Stallone. Naposledy tomu bylo na přelomu loňského a letošního roku, když se 31. prosince vrátil jakou kouč syna svého přítele Apolla ve snímku Creed. Téměř dosáhl i na zlatou sošku, bohužel se nakonec ale musel spokojit s pouhou nominací. Co se mu ovšem opravdu povedlo, byl boom boxerských filmů, který odstartoval. V srpnu toho roku totiž s rukavicemi zaútočil na kina i poměrně úspěšný Bojovník s Jakem Gyllenhaalem, čímž jsme najednou před plátny dostali od šampionů do zubů dvakrát za jeden rok, a letošek nebude jiný.

Těšte se na listopad

Sice před námi neleží žádný velkoformátový film jako Creed s Jordanem a Stallonem, listopadové pecky rozhodně ale budou patřit skutečným boxerským hvězdám – a ano, oba snímky budou mít svoji premiéru v listopadu, nebo to tak zatím alespoň vypadá. Příchozí filmy Hands of Stone a Bleed for This navíc každý zobrazuje životní příběh reálné boxerské hvězdy, která za svoji sportovní kariéru v něčem utržila neobyčejné prvenství.

michael-b-jordan-and-sylvester-stallone-upcoming-rocky-spin-creed (1)

Legenda Rocky s Creedem odstartoval boom

V rozdávání ran ho nezastavil ani zlomený krk

V případě Bleed for This jde o bývalého amerického profesionálního boxera jménem Vinny Paz, který držel světové tituly ve třech váhových kategoriích. Jeho kariéra se však stala opravdu obdivuhodnou ve chvíli, když měl v roce 1991 vážnou autonehodu, při které si zlomil krk. Doktoři nevěřili tomu, že kdy bude znovu chodit, natož potom boxovat. Paz se ale po třinácti měsících vrátil na nohy i do ringu, kde až do roku 2004 bravurně zvládal vyřazovat ze hry své soupeře. Ve filmu tohoto nikdy se nevzdávajícího boxera ztvární Miles Tellera, kterého můžeme znát z nové Fantastické čtyřky nebo série Divergence, a jeho otce a kouče Aaron Eckhart asi nejvíc známý pro svoji roli prezidenta Spojených států z Pádu Bílého domu a letos také Londýna.

Vzdala se legenda boxu, nebo lidé lžou?

V druhém letošním boxerském filmu Hands of Stone, který už má premiéru stanovenou na 10. listopadu, budeme sledovat nechvalný osud legendárního boxera Roberto Durana a jeho slavného trenéra Raye Arcela. Duran držel světový titul až ve čtyřech váhových kategoriích, zlom však přišel v roce 1980, když se v odvetném zápase znovu postavil Sugar Ray Leonardovi. Ten byl až do července toho roku nikdy neporaženým šampionem, dokud mu Duran nesrazil hřebínek. Právě v odvetném zápase se ale v legendárním boxerovi cosi zlomilo a výhru proti Leonardovi už neobhájil. Tato jeho prohra ho proslavila víc než kterákoliv výhra. O zápasu se totiž traduje, že se na jeho konci Duran vzdal slovy „no más“ („víc ne“), což sám boxer ale popřel. Jak to tedy tenkrát bylo, možná ve filmu jako Duran prozradí Édgar Ramírez z nedávného Bodu Zlomu, nebo jako jeho kouč Raye Arcel dvakrát oscarový herec Robert De Niro.

https://www.youtube.com/watch?v=cNzXeY9OBxI

Těšíte se na letošní nálož boxu? Který z filmů se vám zatím líbí víc?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Bojovník – Boxerský nářez jak se patří

Nejbrutálnější knockouty všech dob! Kteří boxeři to šeredně odskákali?