Běžné tetování a piercing už nejsou „in“! Co zkusit branding, split, pearling nebo tetování očního bělma?

Pokud patříte mezi odpůrce tetování či piercingu, následující řádky radši úplně vynechejte. Ještě byste totiž zjistili, že lidé, kteří se honosí nějakým tím obrázkem na kůži či propíchnutou částí obličeje, se aktuálně řadí mezi tuctovější jedince! Řekneme vám, co všechno dneska frčí a možná nebudete věřit svým uším (očím).

Krátký pohled do historie modifikací lidského těla

Mezi tradiční kulturní modifikace lidského těla patří především tetování. Doloženo je totiž již v paleolitu, tedy ve vůbec nejstarším období dějin člověka. Pak se ovšem niť přetrhla, minimálně na Západě, a kérkami se zdobili převážně lidé na okraji společnosti.

V našich luzích a hájích toto období ostatně skončilo teprve nedávno. Ještě v 90. letech 20. století převažoval názor, že tetování je výsadou vězňů. Tatéři také dodnes vzpomínají, jak se tehdy museli učit zejména sami na sobě, protože neměli k dispozici dostatek „lidského materiálu“.

Jenže to se v posledních letech i u nás zásadně změnilo. Zdá se totiž, že kdo dnes nemá tetování, jako by nebyl. Rovněž piercing (a jeho novější varianta mikrodermální piercing) je v současnosti natolik běžný, že lidé, kteří chtějí i nadále vyčnívat, se museli poohlédnout po jiných technikách…

Extravagance dnes: skarifikace a další techniky

  • Jednu z možností skarifikace (zjizvení) těla představuje tzv. branding neboli tetování rozpáleným železem. Že to připomíná značkování zločinců či dobytka? To tedy rozhodně ano. Netřeba dodávat, že je tento postup velmi nepříjemný. Navíc je k hojení rány třeba mnoha měsíců.
  • Jste-li dostatečně „emo“, rozhodně jdete do cuttingu, což je řezaní do kůže. Tato metoda přitom existuje ve dvou variantách, které by šlo pracovně nazvat „bolestivá“ a „bolestivější“. Zatímco první spočívá „pouze“ v řezaní do kůže, při druhé se za pomoci skalpelu do pokožky nejprve vytvoří obrys a následně se kůže zespoda úplně odstraní.
  • Mnozí lidé nejsou spokojeni s přirozenými křivkami svého těla. Ani to však dnes nepředstavuje žádný problém. Stačí si pod kůži nechat aplikovat subdermální či transdermální implantáty a rázem můžete mít kupříkladu slušivé rohy. A na Mikuláše se již se svými známými nebudete muset dohadovat, kdo bude vlastně dělat čerta.
  • Jestliže vám ďábelská vizáž úplně nesedí, lze se stylizovat i do jiných bytostí. Tzv. split (rozštěp)  jazyka vám např. dodá hadí vzezření. A pokud patříte mezi milovníky J. R. R. Tolkiena a imponují vám především elfové, díky ear pointingu si  je možné nechat vymodelovat uši do špičatého tvaru. Obdivovatelé hraběte Drákuly si navíc mohou dát vytvořit delší a ostřejší tesáky.
  • Řada mužů dnes není spokojena se svým „nádobíčkem“. Konkrétně by si přáli mít delší a objemnější penis. Je-li to váš případ, zapomeňte na různé pochybné prášky! Stačí totiž podstoupit beading či pearling, kdy jsou pod kůži pohlavního údu umisťovány kuličky. Zní to sice podezřele, ale vliv na velikost každopádně existuje. Než do toho však půjdete, pro sichr se poraďte s partnerkou.

Oční bělmo a kérka

Na závěr našeho výčtu jsme si připravili jednu z největších„chuťovek“. A všichni, kdo si neradi sahají do očí, by tuto část raději neměli číst. Říká vám něco tetování očního bělma? Již sám název odhaluje, o jakou techniku se vlastně jedná. Není třeba zdůrazňovat, že nejde o nic příjemného. A navíc se zeptejte na názor svého očního lékaře.

Z předešlých řádků je jasně patrné, že možností, jak zaujmout, existuje opravdu mnoho. Vynechali jsme přitom takové techniky jako např. roztahování uší či tzv. šněrovačku, jíž tvoří několik kroužků (umístěných především na zádech), stuha a zbytek si již nepochybně domyslíte. Extravaganci se zkrátka meze nekladou. Bude tedy zajímavé sledovat, co všechno nás ještě čeká…

Podívejte se na nejpodivnější modifikace těla současnosti:

https://youtu.be/rnxnStIZxGE

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Příšerná a nevkusná tetování. Jen pro idioty!

Elektronické tetování. Fakt jste na něj připraveni?