Barack Obama a jeho vtípky – čím se baví prezident?

V poslední době se americký prezident více než politice věnuje natáčení vtipných videí a bavení občanů. Jaké jsou jeho nejpovedenější frky?

Jde s dobou

Před časem se Obama účastnil jedné z mnoha společenských večeří a ukázal, jak sleduje aktuální dění. Vedle řady jiných vtípků, v nichž si tak trochu utahoval ze svých nástupců a jejich přístupu k pořádání takových akcí, dokázal i svůj projev zakončit pořádně stylově.

Nedávno jsme totiž psali o konci kariéry Kobeho Bryanta, jednoho z nejlepších basketbalistů všech dob. Ten si po posledním zápase dopřál srdceryvný projev, zakončený prohlášením “Mamba out” a upuštěním mikrofonu na zem. Obama toto gesto očividně zaregistroval a zahrnul do svého repertoáru – na zmíněné večeři zakončil svůj projev výmluvným “Obama out”

Války, naštěstí jen Hvězdné

4. květen je mezi fanoušky známý jako Star Wars Day, což si samozřejmě říká o spoustu narážek, akcí a vtípků. A kdo chce být in, nemůže se tomuhle fenoménu vyhnout. Hvězdné války proto dorazily i do Bílého domu a neúčastnil se jich pouze samotný prezident, nýbrž i první dáma. A navíc také oblíbený droid R2-D2 a dva stormtroopeři, kteří to s prezidentským párem rozjeli na hitovku Uptown Funk. V takovýchto kreacích jsme hlavu státu ještě neviděli:

Noční můra všech dětí

Pojďme ještě o pár měsíců zpátky. Koncem loňského roku, v době tradičního amerického Díkůvzdání, prováděl Obama standardní rituál zahrnující omluvu krocanovi a následný projev. Tentokrát si však na pomoc vzal své dvě dcery, Sashu a Malii. Očividně se během projevu snažil udělat trochu ostudy a užít si svou otcovskou roli, jenže jeho ratolesti se nenechaly rozhodit. Obama proto musel vtipkovat i s přítomnými novináři a na závěr svým klidným dětem poděkoval. Legraci si z nich bude muset tropit někdy jindy!

Nejvtipnější rozhovor

Rozhodně nejlepší zářez si ale Obama připsal před dvěma lety, kdy se zúčastnil neskutečně vtipného rozhovoru s komikem a hercem Zachem Galifianakisem. Populárního srandistu si asi pamatujete třeba z Pařby ve Vegas a v tomhle klipu si prezidenta pořádně dobíral. Vše bylo očividně nahrané, ale takto jízlivý a satirický rozhovor, v němž do sebe tyhle dvě osobnosti neustále šijí, se jen tak nevidí. Podívejte se sami:

Vtipy na jeho účet

Ale nejen samotný Barack trousí vtípky na svou adresu. Opakovaně si z něj střílí třeba populární moderátor Jimmy Fallon v rámci svých humorných klipů. Už dříve v masce Donalda Trumpa vystupoval a tentokrát volal Obamovi do Oválné pracovny, aby se pochlubil svým vítězstvím v Indianě a nejspíš i zvolením za kandidáta Republikánské strany. V následném dialogu si užijete spoustu narážek na Trumpovy kontroverzní (či rovnou nesmyslné) výroky a taky Obamovu distingovanost.

Které vtípky vás pobavily nejvíc? Myslíte, že je pro hlavu státu důstojné, aby se do podobných taškařic pouštěla? Napište nám pod článek.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Velká selhání maminek ve výchově. To je snad jen vtip!

Vtipná přehlídka chlapů, kteří jednají úplně bez ostychu!