10 skvělých využití balzámu na rty

Každý by se mohl v určité chvíli ocitnout v nějakém nebezpečí, kdy by musel udělat cokoliv, aby přežil. Ale co kdybychom vám řekli, že vše, co pro mnohá nebezpečí potřebujete, je balzám na rty?

Jak by vám mohl balzám na rty zachránit život? Ano, zní to trochu absurdně a neuvěřitelně, ale je to opravdu jeden z nejlepších předmětů na přežití. Zde je 10 případů, ve kterých by vám mohlo jeho použití zachránit život!

1. Pro rány a kousnutí

Balzám na rty vám může pomoci, pokud někdy budete pokousáni nebo zraněni v nějakém vzdáleném místě, kde vám nejsou dostupné konvenční léky. Vše, co pro léčení těchto ran musíte udělat, je aplikovat trochu balzámu přímo na postiženou oblast a místo pak obvázat. To vám může zachránit život, pokud jste daleko od civilizace, a můžete se vyhnout infekcím, které by se pak mohly vymknout kontrole.

vyuziti-balzamu-na-rty-1

 

 

2. Puchýře a bolesti zubů

Pokud se vám po dlouhé a náročné chůzi vytvořily puchýře, neexistuje příliš mnoho věcí, které by fungovaly lépe než balzám na rty. Pomocí něho se vám postižená místa zahojí rychleji. Stejně tak, pokud máte silnou bolest zubů a jste ocitnuti uprostřed ničeho, kde není k dispozici nic jiného, vnesením balzámu na oblast vám bolest trochu uklidní.

vyuziti-balzamu-na-rty-2

 

 

3. Ochrana obličeje před sluncem


Všichni víme, jakých škod je schopno se slunce na kůži napáchat, takže je důležité se před sluníčkem chránit. Pokud je to nutné, aplikujte balzám po celém obličeji. Pouze vyjma okolí očí.

vyuziti-balzamu-na-rty-3

 

 

4. Ochrana před extrémním chladem

Krom ochrany před teplem můžete tuto ,,zázračnou látku“ využít také na ochranu před silnou zimou. Stejně jako při ochraně před sluncem aplikujte balzám na obličej (tentokráte už bez zanedbávání oblasti očí) nebo jakoukoli jinou část těla, která bude chladu vystavena, a okamžitě pocítíte hřejivý pocit.

vyuziti-balzamu-na-rty-4

 

 

5. ,,Zvoděodolněte“ si boty

Pokud mají vaše boty místa, kudy by se do nich mohla dostat voda (a všichni to nenávidíme), vše, co stačí udělat, je roznést balzám na vnější stranu bot. Neslibujeme zázračnou ochranu při skoku do bazénu, ale preventivní roli proti vniknutí vody plní perfektně.

vyuziti-balzamu-na-rty-5

 

 

6. Opravte vripy na kožených botách

Kromě životně důležitých úloh dokáže balzám na rty nahradit i spoustu dalších produktů. Pokud jste si poškodili vaše boty nebo bundu z kůže, naneste balzám na postižené místo, a věřte nebo ne, kůže zůstane jako nová.

vyuziti-balzamu-na-rty-6

 

 

 

7. Založení ohně

Pokud by se vám nedařilo založit oheň, máme řešení. Přiměřené množství balzámu dejte na kus papíru nebo něco jiného, co je k založení táboráku vhodné, a balzám zapalte. Oheň se rychle rozhoří a vydrží mnohem déle.

vyuziti-balzamu-na-rty-7

 

 

8. Použití místo svíčky


Vlastnosti balzámu jsou ideálními pro jeho použití jako zdroje tepla. Pokud vám dojdou baterky ve svítilně, svíčka je nejspíš první věc, která vám přijde na mysl. Umístěte sirku do vašeho balzámu a zápalku zapalte.

vyuziti-balzamu-na-rty-8

 

 

9. Mazivo

Zasekl-li se vám zip a obáváte se, že vaše věci uvnitř nedostanete ven, vneste balzám na zip a rázem půjde zip snadno otevřít.

vyuziti-balzamu-na-rty-9

 

 

10. Ochrana očí

Smíchejte trochu balzámu s popelem a směs si ,,rozmázněte“ opatrně pod oči. Bude vás chránit před září sněhu či sluníčka.

vyuziti-balzamu-na-rty-10

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

15 způsobů, jak využít moč. Budete se divit!

10 způsobů, nač využít ženskou!