Autosalon Ženeva 2017: neuhodnete, kdo přivezl dvanáctiválec

Tak jako každý rok ani letos nemohla v Ženevě chybět výstava toho nejlepšího ze světa automobilů. Které novinky stály za to? A kdo ukázal dvanáctiválec?

Aston Martin Vanquish S Volante

V době kdy i BMW sází na tříválce je to snad až neuvěřitelné. Ale pořád si můžete pořídit fungl nové auto s dvanáctiválcem. Přivezla ho sem automobilka Aston Martin. Objem motoru je 5,9 litru a jeho výkon je úctyhodných 441 kW. Na stovku zrychlí tento supersport za 4,6 sekundy a považte, to ani nemá střechu!

Audi Q8 Sport Concept

Audi představilo koncept, který by měl být už příští rok realitou. Název Q8 dává tušit, že vůz bude ještě o malý kousek větší, než Audi Q7. Futuristický je i motor. Benzínovému šestiválci 3.0 TFSI pomáhá 20 kW elektromotor. Dohromady tak dají 350 kW a na stovce je tohle obří SUV za 4,7 sekundy!

DS 7 Crossback

Luxusní divize Citroënu, automobilka DS se vytáhla s SUV, které by mělo konkurovat vozům jako je BMW X3, Audi Q5 nebo Volkswagen Tiguan. Také jde o hybrid. Základní motor 1.6 THP nabídne 147 kW a tomu budou pomáhat dva elektromotory, každý s výkonem 80 kW. Čistě na elektřinu vůz ujede 60 km, což by mělo většině zákazníků stačit na denní dojíždění do práce.

Hyundai i30 kombi

Hyundai i30 patří v naší krajně mezi nejoblíbenější auta vůbec. Za celkem rozumné peníze jde o auto, které sice nedosahuje na etalony třídy, ale většině zákazníků poskytne víc, než ve skutečnosti potřebují. A je jasné, že verze kombi bude ještě oblíbenější. A co bude na autě nejdůležitější? Samozřejmě že kufr! Nabídne 602 litrů. To je jen o 8 litrů méně, než kolik nabídne „soused z Boleslavi„.

Kia Stinger

Tohle auto bude velké překvapení letošního roku! Proč? Nebudeme si nic nalhávat, Kia až dosud vyráběla spíše levné auta. Teď přichází s čtyřdvéřovým GT a pohonem zadních kol. Auto má na délku 483 cm, takže se řadí mezi opravdu velké vozy. A co má pod kapotou? Teď se držte! Šestiválec o objemu 3,3 litry, se dvěma turbodmychadly a výkonem 272 kW. Na stovku to zvládne za 5,1 sekundy. Pokud to Kia nepřežene s cenou, bude to pecka!

Lexus LS 500h

Čím budou jezdit ředitelé, majitelé firem a ministři? Přesně tímto. Lexus vsadil na 10 stupňovou převodovku a samozřejmě také na elektřinu. Jak jinak.

Mercedes AMG GT Concept

Porsche Panamera – supersport v balení obřího kupé. To je dlouhou dobu trnem v oku Mercedesu. Takže konečně připravil ve spolupráci s AMG konkurenta. A ten boří hranice. 4litrový šestiválec bi-turbo podporovaný elektromotorem nabídne výkon 600 kW. To je ranař! Na stovku zrychlí pod 3 sekundy a používá naprosto hi-tech technologie, jako je osvětlení na bázi aktivních nanovláken.

Volkswagen Arteon

Passat CC, nebo přesněji Volkswagen CC už se dlouhou dobu nevyrábí. Jenže zákazníkům chybělo auto střední třídy, které mělo výraznější šmrnc, než obyčejný Passat. A tak přijíždí Arteon. Zatím jde tedy o koncept, ale tipujeme, že CC bude vypadat hodně podobně.

Autor: Analytik

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Pekingský autosalon 2016. Co žhavého přinesl?

Sedmá generace BMW řady 5 G30 je tu!