Absurdní pokuty za nesmyslný prohřešky

Za všechno se platí. Když vás ale dožene absurdní úřednickej šiml, tak vám určitě jde vzteky pěna od huby. Dost podobně na tom jistě byli následující lidi, kterejm byl vyměřenej nesmyslnej flastr.

Pokuty

Šofér dostal pokutu za vysmrkání v dopravní zácpě

Devětatřicetiletej anglickej restaurátor nábytku Michael Mancini by mohl mluvil o policejní šikaně. Jak si jinak vysvětlit napaření pokuty v ultra částce 60 liber (2222 korun) a navíc stržení tří bodů z karty řidiče za to, že se při trčení v dopravní zácpě vysmrkal?!? Na Ayr High Street ve městě Prestwick to tenkrát bylo zasekaný auťákama jak nikdy. Totální parkoviště. Mancini zatáhl ruční brzdu a naklonil se do přihrádky u spolujezdce pro papírovej kapesník. Přitom ho ale zmerčil místní fízl a obvinil ho, že nemá auťák pod kontrolou. Poučení má asi bejt: za volantem se radši vyfrkejte do rukávu.

Chlapík zacvakal za burácení svýho motorovýho křesla

Vynálezce, zlepšovatel a inovátor Dennis Anderson toho za jednašedesát let života vykoumal a udělal dost. Jeho majstrštykem ale bylo pojízdný křeslo, který opatřil motorem ze starý zahradní sekačky. S větrem v zádech z něj dokázal vytáhnout i 25 km/hod. Ale znáte sekačky, ty maj motor dost hlasitej. A právě tohle burácení se stalo Andersenovi osudným. Prozradilo ho, když se chtěl na křesle vydat z hospody domů. Jasně, že v knajpě necucal limču, takže měl nějaký to promile. Nějak nezvládnul rozjezd a napasoval to do jednoho ze zaparkovanejch aut. Policajti byli na místě za moment, staříkovi nejen napařili pokutu, ale navíc mu křeslo zabavili. Poslední jízda tak dopadla neslavně.

Motorkář se nevyhnul pokutě za převážení zahradního grilu

Rušná dálnice v australským Melbourne a na ní týpek na motorce, kterej má na sobě navlečenej zahradní gril. Je snad každýmu jasný, že vyvolal pozdvižení, když to dokázal v hodně neaerodynamický výbavě rozhulit až na padesátku. Lidi z kolemjedoucích aut si ho fotili, a pak se svým zážitkem pochlubili na internetu. Fotek bylo fakt hafo, že si jich museli všimnout i na místní fízlarně. A tak 29letej Michael Wales dostal předvolání. Hrál sice roli kajícnýho blba, ale moc s ní neuspěl, protože dostal flastr 800 australskejch doláčů (přes 15 200 kaček) a navíc přišel na měsíc o řidičák. Tak měl aspoň čas na grilování.

Páreček utržil flastr za pití džusu na veřejnosti

V roce 2008 probíhal u dubajskýho soudu proces se zajímavým párečkem. Ženská byla Ruska, chlapík z Libanonu a před porotu se dostali kvůli tomu, že se na ulici napili z krabice džusu. Nejde o žádnou estetiku, že by si to měli nalejt do sklenic, ale o to, že zákony ve Spojenejch arabskejch emirátech zakazujou v denní době příjem potravin a nápojů na veřejnosti v období ramadánu. Jde o článek 313, podle kterýho můžete zaplatit až 555 dolarů (13 425 Kč) nebo jít na měsíc do chládku. Dvojice se sice obhajovala tím, že nejsou muslimové a nevěděli o tomhle nařízení. Bylo jim to ale prd platný, i přes polehčující okolnosti musel každej z nich zatáhnout 278 doláčů (6725 káblí). Prostě zase platilo, že neznalost neomlouvá.

Autor: Zvonimír Bláha

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Šílené zákony, které dodnes platí

4 fakt bizarní daně z minulosti