A dost! Pohonné hmoty zdražily? D1 je zase rozkopaná? České dráhy neumí hospodařit? Které další věci nás už vážně nebaví?

Poslední dobou přibylo několik témat, která se na nás valí ze všech stran a pořád dokola. Bez ohledu na jejich vážnost nebo užitnou hodnotu nám už prostě lezou krkem! Slyšíme to dnes a denně a chceme říct jedno velké DOST! Tady je šest věcí, které nás už doopravdy nebaví.

A dost! Šest věcí, které nás už fakt nebaví! Co všechno nám leze krkem?

Plivání na Trumpa

Když bylo vyhlášeno, že se příštím prezidentem USA stává Donald Trump, zvedla se hlavně ve světě obrovská vlna nevole. Amíci protestovali, protože téměř polovina chtěla druhého kandidáta. Nic naplat, jenže už je to rok a půl a od té doby nás pořád někdo bombarduje protitrumpovskými řečmi. Žádný Donaldův předchůdce neměl tolik odpůrců, kteří to dávali tak hlasitě najevo. Spousta komiků v americe si na tom dokonce zakládá živobytí, plivat na prezidenta, kterého si nakonec sami zvolili. Hlavně už nebuďte trapní a najděte si něco jiného, než nás dokola obtěžovat s tím, jaké je Trump strašné zlo.

Život obohacující Facebook

Každý asi ví, že Mark Zuckerberg založil Facebook jako možnost vzájemného poznání mezi studenty na vysoké, kteří se jen anonymně míjí na chodbách. Od té doby uteklo spoutsu let, a Facebook napevno zakořenil v každém chytrém telefonu. Miliony lidí v kanclech po celém světě dělají jen napůl, protože musí neustále sledovat své „přátelé“ i lidi, které nikdy neviděli. Vyhledávat bývalé spolužáky, všechny z firmy nebo sjíždět holky z okolí, to všechno už svůj boom zažilo, stejně jako lavina Farmville, se kterou vás otravovali všichni, kteří nemají do čeho píchnout. Dneska už Facebook zapnete jenom ze zvyku, a v mobilu ho máte jen kvůli lidem, kteří vám z nepochopitelných důvodů, kdy jsou sms zprávy zadarmo, neustále píší na messenger. Kdyby Facebook vypnuli nadobro, ani si toho nevšimneme.

Nekonečná záplava krimiseriálů

Doby Pobřežní hlídky, Odpadlíka, MacGyvera, Hvězdné brány nebo JAGu jsou pryč. Na přelomu tisíciletí začaly úřadovat krimiseriály. CSI: Las Vegas bylo příjemnou změnou, v závěsu s Kriminálkou Miami nebo New York. Podobných sérií se ale začalo objevovat jako hub po dešti: Odložené případy, Sběratelé kostí, Myšlenky zločince, Námořní vyšetřovací služba, Hawaii 5-0, Castle na zabití, Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně. V každém díle jiný šílený vrah. Jeden aby se bál dojít přes ulici do krámu, aby pak jeho tělo nehledali zakopané v barelu v lese! Televize u nás neznají jinou cestu, než nám je pouštět pořád dokola, a korunou na tom je jejich vlastní tvorba. Kriminálka Anděl to odstartovala. No a pak je tu  Expozitúra, Mordparta, Policie Modrava, Specialisté, Dáma a Král, Temný kraj, V.I.P. vraždy, Policie v akci a další tuzemský výplach. Už dost, proboha! Proč nám to děláte? Nechte nás!

Celebrity zvané youtubeři

Když v roce 2005 vznikl YouTube, nikdo tehdy nečekal, jaké masivní odezvy se na tento nápad dostane. Zatímco kdysi se člověk díval, co natočil kolega na dovolené, dnes najdete mezi videi prakticky všechno, co vás napadne. Miliony uživatelů YouTube plní desetitisíci hodinami záběrů, někteří se zábavným nebo účelným obsahem, jiní naprostým odpadem. Další miliony se na to dívají, protože nemají nic lepšího na práci a mobil má po ruce prostě každý. Vždycky tu byli tací, kteří na obsahu dokázali skrze reklamu slušně vydělat, ale v poslední době nás hlavně s našimi tuzemskými „jůtůbery“ pořád někdo otravuje. Mluví se o nich jako o fenoménu a malé děti neví nic lepšího, než chtít být jako oni. Tedy nedělat nic a točit něco… vlastně nevím co, prostě cokoliv, a k tomu dávat svoje názory. Člověk by ještě nějak pochopil, že ty tisíce odběrů mají uživatelé, kteří jinde streamují hry, ukazují něco zajímavého nebo přináší nějakou tu osvětu. Všichni ale víme, že spousta z nich natočí prostě jen svůj „obyčejný „den, přidá nějaké ty „vtipné“ hlášky nebo sprosté slovo, a puberťáci šílí. Jak málo jim stačí… Každopádně nám je přestaňte cpát a dělat z nich modly a nechte každého, ať si je najde sám.

Emisní Euro normy

Auta a výfukové plyny škodí ovzduší. Takhle myšlenka mezi námi byla prakticky odjakživa, ale v posledních letech ji levicová EU uchopila opravdu nesprávným směrem. Celé armády lidí se zabývají jediným tématem: jak omezit svobodu občanům EU a naházet jim co nejvíc klacků pod nohy? Automobilová doprava je přímo hromosvodem hněvu bruselských marxistů. Nebudeme tu rozebírat celý zhola nesmyslný zátah proti dieselovým motorům, které jsou efektivnější než ty benzinové a pro dopravu naprosto nepostradatelné. Neustálé zpřísňování emisních norem nutí automobilky přiklánět se k horším a horším řešením, a podobné kraviny jako močovina AdBlue jsou jen špičkou ledovce. Spoustu kvalitních motorů už mnozí výrobci definitivně stáhli z prodeje a koupit se dají nyní jen jako ojetiny. Přitom proč? Patnáct největších tankerů světa zatěžuje planetu a poškozuje životní prostředí jako všechny automobily světa! Víte, kolik takových lodí pluje v oceánu? Jejich motory pracují 24 hodin denně a vypouští do moře tolik sajrajtu, že si to neumíme ani představit. Asi není třeba rozepisovat, jak funguje ekosystém, vypařování z oceánů a mořská fauna. Celý zátah evropské unie proti motoristům je absurdní výsměch.

„Náš“ premiér Babiš

Současný trestně stíhaný premiér se stal jakýmsi denním chlebem každého obyvatele ČR. Babiš v odpoledních zprávách, ve večerních zprávách, když zapnete počítač, otevřete zpravodajství v mobilu. Toto jméno bude možná brzy zaneseno do našeho slovníku. Všechny informace jsou aktuální, takže není divu, že se o tom mluví neustále jako na kolotoči, a mnozí novináři jsou strašně spokojení, protože mají nekonečnou studnici inspirace. Prostě celebrita číslo jedna. Babiš řekl tohle, támhleto, ten mu na to řekl tohle, u soudu přišli s tímhle, vytáhli támhleto… a pořád dokola, Babiš, Babiš, Babiš… Už nás to nebaví! Vůbec! Číst ani poslouchat!

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recenze: Utøya, 22. července – pocta padlým na otrově v Norsku, nebo levicová propaganda? Posuďte sami!

Příčinou válek v Africe není nedostatek potravin, ale jejich snadná dostupnost! Nevěříte?