7 slavných kytkožroutů, kteří nejí maso. Pokloňte se!

Steak, stehýnko, krkovička, zabíjačka, vejce, jogurty, mléko… Jeden si bez toho nedokáže život ani představit, tomu druhému vstávají hrůzou vlasy na hlavě! Kdo ze slavných patří k vegetariánům nebo veganům? Do těchto slavných obličejů byste to možná neřekli!

Prvního října měl svátek Igor. Ten už jistě ví, že právě na jeho jmeniny Mezinárodní vegetariánská unie vyhlásila Světový den vegetariánství a veganství, který začal platit již v roce 1978. Jeho smyslem je propagovat vegetariánství/veganství se všemi jeho výhodami – etickými i zdravotními. (V České republice tento svátek připomíná Česká vegetariánská společnost svou každoroční akcí Vegetariánský den.) Které slavné osobnosti si tento den užijí v maximální možné míře? VIPky, které se živočišným produktům vyhýbají obloukem. Tady jsou…a proč to dělají?

1. Vyprsená Pamela Anderson

Slavná kanadská silikonka, tedy herečka, modelka, sexuální symbol a producentka žijící v současné době v USA, která se do podvědomí veřejnosti dostala díky fotkám v Playboyi a houpajícím se dvojčatům v Pobřežní hlídce, je známou aktivistkou pro organizaci Peta. Zvířata miluje asi jako svoje prsa – a nebojí se kvůli nim i předvádět.

Však kampaň právě pro zmíněnou Petu vyvolala ostrou kritiku v tom smyslu, že veganská Pam se sice snaží zachraňovat zvířata, ale ve skutečnosti ponižuje ženy svým aspoň trochu obnaženým tělem. No, každej na to máme svůj názor…

Prostě jen Pam. Foto: Pinterest

Prostě jen Pam. Foto: Pinterest

2. Drsný RZA

Legendární americký rapper, producent, herec a člen skupiny Wu-Tang Clan říká, že nemá smysl, aby člověk do sebe cpal něčí mrtvé tělo. „Neexistuje nic na této planetě, co by nechtělo žít. Zvířata jsou přátelé a já jsem si jistý, že nechtějí být na mém talíři,“ vyjadřuje se v kampani pro Petu. Se mýlí jako… Nám se žít nechce, když dáváme dohromady daňový přiznání, ale je fakt, že to asi nikoho kromě finančáku nezajímá.

No nečum tak blbě a přestaň zřát to maso ti říkám! Foto: Pinterest

No nečum tak blbě a přestaň zřát to maso ti říkám! Foto: Pinterest

3. Uvědomělý Moby

Co by svět byl bez Richarda Melvilla Halla alias Mobyho? A co by Moby (tuhle přezdívku mu dali rodiče podle románu Bílá velryba od Hermana Melvilla) byl bez svého přesvědčení? Těžko říct.

Veganem je déle než 30 let, a když se o tom pro magazín Rolling Stone rozpovídal, jedno oko nezůstalo suché. „Můj důvod, proč jsem se stal vegetariánem, byl jednoduchý. Miluji zvířata a nechci se zapojovat do něčeho, co jim působí utrpení. Vždyť výrobky z krav a kuřat v obchoďácích jsou na tom mizerně, tak proč mám pořád pít mléko a jíst vejce? Radši jsem se v roce 1987 vzdal i všech živočišných produktů a stal se rovnou veganem. Jedině tak mohu jíst a žít v souladu.“ Tak hlavně, že ti to furt (stejně) dobře hraje, kámo!

Moby, který je z dnešní doby. Foto: Pinterest

Moby, který je z dnešní doby. Foto: Pinterest

4. Sladká Ariana Grande

Jestli si myslíte, že k vegetariánství nebo veganství tíhnou spíš starší ročníky, tak jste pěkně na omylu. Dneska už je to pro mnohé nezbytnost a „výbava“ 21. století, což dokládá třiadvacetiletá americká zpěvačka, herečka a modelka Ariana Grande, která svoji kariéru zahájila v broadwayském muzikálu 13.

I ona se od roku 2013 hlásí ke zdravějšímu životnímu stylu. „Miluju zvířata víc než většinu lidí. Pevně věřím v rostlinné jídlo. Je to strava, která může expandovat a prodlužovat délku našeho života. Díky ní jsou všichni šťastnější,“ říká bruneta s našlápnutou kariérou, které v tomto směru zdatně sekunduje i její slavnější (a kontroverznější) kolegyně „Majly“.

Plivu všechno, co mrdí jako zvíře! Foto: Pinterest

Plivu všechno, co mrdí jako zvíře! Foto: Pinterest

5. Roztažená Miley Cyrus

Miley jde výživově do sebe od roku 2014. Akorát trochu záhadou je původ tohoto rozhodnutí. Miley tvrdí, že se to v ní zlomilo, když viděla, jak její prase-mazlíček, odmítá jíst ryby a vepřové. Tak si řekla, že má doma nejspíš inteligentní zvíře, které pozná, co se sluší a patří, no a šla v jeho šlépějích. Jestli je to pravda nebo ne, se asi nikdy nedozvíme.

Možná by stálo za to napíchnout jí bezpečnostní kamery a přesvědčit se tak, jak moc to myslí vážně. Pokud by si hrála třeba na známou moderátorku Ellen DeGeneres, tak by na sobě ani v sobě nesnesla žádné živočišné produkty. (Snad to pro penis neplatí…?)

Každá nesněděná kráva se počítá. Foto: Pinterest

Každá nesněděná kráva se počítá. Foto: Pinterest

6. Zamyšlený Joaquin Phoenix

Americký herec Joaquin Pheonix známý nejen z role v Gladiátorovi, je veganem od svých tří let, ale stejně jako výše zmíněná moderátorka Ellen, se často odvolává na dokumentární film Pozemšťané (Earthlings, rok 2005), který mu v tomto směru změnil život. On ho osobně namluvil, Moby k němu jen tak mimochodem udělal hudbu, a Ellen ho propaguje. Ukazuje totiž na zneužívání zvířat pro lidské účely, přičemž většina záběrů je pořízena skrytou kamerou. Už jste ho viděli?

Retko mi nevadí, ale jinak říčím! Foto: Pinterest

Retko mi nevadí, ale jinak říčím! Foto: Pinterest

7. Šokovaný Liam Hemsworth

Partner Majly neboli Liam Hemsworth nejspíš podlehnul vlivu svojí holky, nicméně on sám to popírá. Herec z Hunger Games nebo Expendables: Postradatelní 2 se prý inspiroval od údajně stále zdravějšího hereckého kolegy Woodyho Harrelsona, který je taktéž pouze kytkožrout.

„Přivedl mě na myšlenku, ať si shromáždím informace o týrání zvířat a já pak už nadále nemohl jíst maso,“ uvedl australský herec pro magazín Men’s Health. Romantické večery s Majly se tak točí okolo salátů, zrníček a klíčků. Že by neproklouznulo nic nepatřičného? Takže znovu, chtělo by to tu skrytou kameru…

Mám Maily a chráním planetu. Co dá víc dřiny? Foto: Pinterest

Mám Maily a chráním planetu. Co dá víc dřiny? Foto: Pinterest

A co vy? Steak, nebo salát?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Slavné zlodějky. Které celebrity zase kradly?

Celebrity přistiženy při sexu ve třech!