7 herců, kteří si už dlouho neškrtli. Proč nemají práci?

Byli slavní, ale teď jim jejich práce už na složenky nevydělává. Proč o Johna, Charlieho nebo Umu nikdo nestojí? Tohle je seznam těch, kdo mají svoji kariéru dávno za sebou!

Sláva je pomíjivá jako skálopevná erekce. Jednou jsi nahoře, podruhý dole. A těchto sedm herců to ví snad možná nejlíp.

1. John Travolta. Homokláda?

Jó, to je borec! Nejdřív vlnil boky v Pomádě jako Danny Zuko, pak si střihnul i pár výrazných rolí v akčňácích. A tam rozhodně ostudu neudělal. Za všechny jmenujme Zelené peklo z roku 2003, Tenkou červenou linii (1998), ale hlavně mega úspěšný snímek Pulp Fiction: Historky z podsvětí, ve kterém jako Vincent Vega doslova zazářil. Jenže ty čas už jsou dávno pryč.

Jeho poslední snímek je Sezóna zabíjení z roku 2013. O čem je? Dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), se znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší.

V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. Světlý moment kariéry, nebo spíš práce nutná k přežití? Vypadá to na to druhé.

Travolta už o pořádnou roli nemůže zavadit pěkně dlouho – a někdo říká, že je to i kvůli jeho pověsti. Třeba magazín Gawker uveřejnil článek s názvem Tajný sexuální život Johna Travolty, ve kterém popisuje, jak se „Džony“ oddával homosexuálním hrátkám v losangeleských lázních. No, všichni nějak potřebujeme držet kariéru v běhu, akorát někteří k tomu volí bizarní způsoby…

Kdysi mu ženský házely rodidla pod nohy. A dnes? Foto: Pinterest

Kdysi mu ženský házely rodidla pod nohy. A dnes? Foto: Pinterest

2. Charlie Sheen v rauši – konec kariéry

Jako Chris Taylor v Četě, jako Charlie Harper v seriálu Dva a půl chlapa, jako Topper Harley ve Žhavých výstřelech, jako Charlie Goodson v seriálu Anger Management. Charlie Sheen měl našlápnuto dost slušně. Akorát si to zkazil pozemskými radostmi typu chlast, děvky a drogy, kvůli nimž si z natáčení dělal holubník.

Pozdní příchody, výmluvy, vizáž bezďáka, páchnoucí dech. To všechno obtěžovalo šťáb jedna radost. A dost, řekli si v Hollywoodu, a nechali Charlieho napospas svému osudu. Hošánek bojoval, a dokonce si v roce 2013 střihnul roli prezidenta USA v Machete Kills, což je americký dobrodružný film Roberta Rodrigueze, který volně navazuje na film Machete z roku 2010.

Tak snad to dalo aspoň na pár dalších panáků a léky na virus HIV. Mimochodem, tenhle snímek je tak trochu zakletý. Hrál v něm totiž i další herec, který už dlouhá léta neví, co je to pořádná role! Kdo je to?

Tak trochu smažka a ochlasta. Šťastný to muž! Foto: Pinterest

Tak trochu smažka a ochlasta. Šťastný to muž! Foto: Pinterest

3. Mel Gibson, který má statečné srdce

Mel jako herec posbíral velkou řádku ocenění. Filmy, v nichž hrál, jsou známé po celém světě. Úspěch zaznamenal též jako režisér. Snímek Statečné srdce z roku 1995 získal pět Oscarů, včetně Oscara za režii. Mel byl režisérem, producentem i představitelem hlavní role.

Dál stojí za zmínku série Smrtonosná zbraň, Patriot, Spiknutí, Odplata, Po čem ženy touží, Údolí stínů. Všechno super, akorát chybička se vloudí. Stárnutí, které prostě nezastavíš.

Mel už má svoje herecky aktivní roky dávno za sebou, radši se sám stylizoval do role režiséra, který rozhoduje, a z téhle škatulky ho už nejspíš nikdo nedostane. Tak aspoň, že se mu daří doma. Víte, kolik má dětí? Počítejte… Hannah, Christian, Milo, Lucia, Louis, Thomas, William, Edward. Ještě tři kousky a Klapzubova jedenáctka je na světě.

Co semlelo Mela? Foto: Pinterest

Co semlelo Mela? Foto: Pinterest

4. Uma Thurman. Nevěsta bez talentu?

Vysoká Uma neboli Černá mamba a Nevěsta z Killa Billa? Nalijme si čistýho vína. Není to typická hollywoodská kráska, za kterou by se všichni otáčeli… No a její talent… Kdyby nebyla múzou režiséra Quentina Tarantina, mohla to zabalit už dávno. Vždyť se proslavila jen v roce 1994 v Pulp Fiction, pak právě v „Billovi“. A od té doby nic! Prý čeká na třetí pokračování kultovního snímku. A co dělá v mezičase? Fušuje do módy, protože neví, co sama se sebou.

Uma. Fakt umí? Foto: Pinterest

Uma. Fakt umí? Foto: Pinterest

5. Catwoman Halle Berry. Ale kuš!

No jo no. Halle. Její největší úspěch se dostavil před mnoha a mnoha lety, kdy jako vůbec první herečka afroamerického původu získala Oscara za hlavní roli ve filmu Ples příšer. Abychom jí nekřivdili, tak musíme zmínit ještě sérii X-Men a bondovku Dnes neumírej. Ale to už je tak dávno!

Po několika neúspěšných štěcích, kdy si dokonce v roce 2005 vyzvedla anticenu Zlatou malinu právě za roli ve filmu Catwoman, jen chodí po kafíčkách a konkurzech. Divíte se? Půvab, na kterém její kariéra byla postavená, se ztratil s věkem. Ale pozor, podle ní za to může barva její pleti. Vy rasisti!

Tenkrát se ještě smála... Foto: Pinterest

Tenkrát se ještě smála… Foto: Pinterest

6. Líný David Matásek

Ani českým hercům se dlouhá čekací doba na roli nevyhýbá. Co má říkat takový David Matásek, jehož proslavila role Kendyho v Básnících? Tehdy byl na roztrhání, pak se radši vrhnul na hudbu (podílel se na založení hudební skupiny Orlík), načež ho živilo převážně divadlo, kde jakž takž našel uplantnění. Český šoubyznys o něj zájem neměl – a ty nesmysly jako seriál Redakce nebo Letiště se snad ani nedají počítat. Jo, a jen tak pro info, už čtyři roky se za ním jako smrad táhne kauza s uplácením. Co chtěl? Řidičák bez snahy!

Hele, kámo, nemáš pro mne job? Foto: Pinterest

Hele, kámo, nemáš pro mne job? Foto: Pinterest

7. Pepa Carda. Nemá chlapa ani roli

„Sporťáku, už máš chlapa?“ Legendární hláška z Tele Tele je na dlouho to jediné, co Pepu Cardu drží v povědomí veřejnosti. Jinak temno. Role ne a ne přijít. Proč? Nevyhovuje současným požadavkům? Nemá ten správný ksicht? Asi od každýho něco. Nastupuje mladá krev, přátelé, takže Carda je odsouzen dál hledat chlapa. Možná v tom bude úspěšnější než v hledání práce. Nemáte pro něj někdo nějakou roli?

A stejně na něj budeme vzpomínat! Foto: Blesk

A stejně na něj budeme vzpomínat! Foto: Blesk

Tak co, koho z nich (ne)můžete?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Herci, kteří kvůli filmové roli proměnili postavu

Filmové novinky: Odin bezdomovcem, Cruise žebrá, Wolverine naposled a vrací se… MacGyver