Jameson: limitovaná edice k svátku sv. Patrika je tu! Ochutnejte

Jameson a svatý Patrik: Staří přátelé, kteří píšou nejlepší nové příběhy. Co říkáte? Oslavy svatého Patrika jsou skvělou příležitostí vyrazit do víru velkoměsta, sebrat odvahu udělat něco jinak než obvykle a těšit se na nečekaná dobrodružství. Společnost vám na téhle noční jízdě může a bude velmi rád dělat i Jameson, který se na tuhle chvíli pečlivě připravil!

Stejně jako každý rok i letos se 17. března ulice měst po celém světě zbarví do zelena a připomenou tak příchod křesťanství do původně pohanského Irska. Den svatého Patrika je důvodem k pořádným oslavám, které už dávno přerostly hranice svého domova, a pokud je strávíte s Jamesonem, budou vás obklopovat historické příběhy dokonce dva!

Limitovaná edice. V čem vyniká?

Photo: Eoin Holland – www.eoinholland.com

Druhý příběh se ukrývá v designu letošní limitované edice Jameson, kterou vytvořil populární irský výtvarník, mladý gentleman s plnovousem Steve McCarthy. Ten se  inspiroval událostí z 15. století, během které v Dublinu došlo k nečekanému příměří dvou válčících klanů – z bojů unavený Gearóid Fitzerald přikázal svým mužům vyřezat díru ve zdi, která je oddělovala od nepřítele, a přes tu pak prostrčil jako výraz smíru na druhou stranu barikády svou ruku. Jeho sok Black James ji mohl useknout, ale namísto toho odložil meč, rukou potřásl a dlouhodobý spor tak ukončil. Dodnes se proto mezi Iry používá výraz „riskovat ruku“, který je pro atmosféru Dublinu a mentalitu jeho společenských obyvatel tak příznačný.

Žít s odvahou se vyplatí!

O tom, že žít s odvahou se vyplatí, je ostatně celá filozofie Jamesona. Bez ní by mohl jen těžko John Jameson opustit svůj domov, usídlit se v Irsku a se svými novými přáteli začít destilovat dnes nejznámější irskou whiskey. Myšlenka o překonávání strachu a otevírání nových možností zůstala v Jamesonu otisknutá dodnes.

Zkuste to tedy na svatého Patrika jako Irové. Ať už budete 17. března trávit kdekoliv, objednejte si svou oblíbenou whiskey, odhoďte stud, vystupte ze své komfortní zóny a natáhněte ruku. Budete překvapení, jaká nečekaná nová přátelství a zážitky vám tohle irské zariskování přinese. 

Ve svém oblíbeném baru se na Den svatého Patrika dočkáte řady speciálních Jameson akcí. Pokud si ale chcete speciální limitovanou edici pořídit domů a připomenout si legendu o ruce i jindy, můžete si svoji lahev objednat na eshopu www.prestigeselection.cz. Doporučená cena je 669,- Kč.

Dáte si říct?

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Míchání alkoholu? Sekt vás neohrozí, ale…

Alkohol na slunci. Jak můžete dopadnout?