6 věcí, které nás pěkně štvou na moderních televizorech. Souhlasíte?

Někdy to jsou drobnosti jindy velké věci, co nám nakonec otravují pěkně život, protože se donekonečna opakují. Některých chybiček se ale můžete vyvarovat. Tak co, vybrali jsme správně?

1. Internet v TV

Jojo má ho už dnes kdejaká telka, ale opravdu to chceme? Připojit se na internet, odbavit si maily, sjíždět portnostránky v obýváku, když může přijít kdokoli a narušit naše vymodlené soukromí? Není lepší si tohle jednoduše odbavit na počítači, který máte doma po ruce a je mnohem rychlejší? Nemluvě o ochraně TV před viry, které se tam snadno z internetu mohou propašovat. Přemýšlejte! Opravdu chcete mít doma Smart TV se vším všudy?

2. Řazení kanálů podle vašeho gusta

Také vnímáte jako šílený opruz řazení jednotlivých kanálů? Člověk je rád, že to nějak naladí (automaticky nebo ručně). Pak ale na jedničce je najednou sport, na dvojce Prima, pak snůžka nepřeberného množství nezajímavých no-name kanálů a následují další oblíbené programy. Když je ale chcete seřadit podle libosti, je tu další zádrhel a rozhodně to není na pár minut. Někdy to nejde vůbec, pak se často stává, že výběr nebo program nemůžete smazat, ale jen ho skrýt. O přesouvání jednotlivých programů ani nemluvě. Řešení je několik, ale většinou to, které chcete, zrovna u té vaší televize nejde. Některé televize vám dokonce diktují, že u nich musíte mít speciální osobní účet, přes který si navolíte seznam oblíbených programů. No zkrátka vopruz jak se patří. Tohle páni inženýři moc nevymysleli.

3. Úžasné barevné režimy

Říkáte si, že ta barva nějak nesedí? Tak se vrhnete do menu a zkusíte vybrat vhodnější barevný režim. Ale bože! Je to ještě horší! Každý je úplně odlišně a ještě špatně. Hlavně nezkošejte žádné rádoby vychytávky. A už vůbec nespoléhejte na obraz, který vidíte v obchodě. Tam je to totiž pečlivě nastavené tak, jak se vám to doma jen těžko podaří. Výběr telky podle obrazu v krámu je tak úplně mimo. Jedinou radou je, nastavit si režim až v momentě, kdy sledujete nějaký film. A i tak vám přejeme hodně štěstí a pevné nervy!

4. Full HD TV bez kvalitního obrazu

A je to tu! Nová televize, těšíte se na ten super obraz, končně Full HD, ale pak zjistíte, že v téhle kvalitě se zdarma vysílá jen pár programů. Takže pokud chcete pěkné a ostrý křivky, budete muset zase podepisovat nějakou smlouvu navíc a upsat se k měsíčním poplatkům. Proč tohle nemůže fungovat zadarmo, když už platíme poplatek za TV? No to by člověk jen nadával. No a o vysílání ve 4K už ani nemluvě. To je vám úplně k ničemu, protože na to existuje zatím jen malé procento filmů, pokud si je sami netočíte a nekocháte se následně masochistickým pohledem na ně. Obraz, který vysílá ČT, budete mít doma stejný jako všichni ostatní smrtelníci, dokud se to nezlepší. Ovšem, pokud vás hřeje pocit, že ta vaše telka stála o mnoho desítek tisíc korun více než ta sousedova…no problém.:)

5. Super animovaná menu

A zase jedna skvělá věcička. Animované menu. Kde jsou ty časy, kdy se věci dělaly jednoduše, přehledně a hlavně plnily své funkce, ke kterým byly stvořené. A tak si asi budeme muset se zaťatými zuby zvyknout na to, že tohle menu nejenže je složité, příliš barevné, nepřehledné a pro zlost, ale navíc nekoresponduje ani se Smart TV prostředím a občas ani s dalšími meny, kterých v televizorech bývá přehršel. Ty animace nakonec budete nenávidět, to nám věřte!

6. Designérské řádění k ničemu

Chcete nějakou designérskou perlu do vašeho příbytku, která oslní vaše přátele? Tak to máte smůlu. Televize totiž vypadají všechny skoro stejně a jediné, co se na nich designově může měnit, jsou jejich podstavce. Bohužel ani tady si moc nepolepšíte a váš domov spíš utrpí, neboť někdy máme pocit, že se u návrhu některých podstavců někdo buď špatně vyspal nebo náramně „zhulil“. Další nevýhodou jsou jejich lesklé povrchy, které neustále musíte čistit od prachu, který se na ně lepí snad co minutu. S televizí jde díky nim špatně manipulovat, téměř nikdy se vám ji nepodaří pořádně natočit, jak chcete. Není divu, že je někdy lepší tu televizi pověsit na zeď a smířit se s tím, že design budete muset nahnat doma někde jinde. (K tomu vám přejeme pevné nervy při výběru držáku na zeď. Slušný oříšek!) Ovšem je tu ještě otázka, co pak s tím stojanem, který stál polovinu z celkové ceny, protože je přece „designový“?

Autor: Ed

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Plazma, LCD, LED, OLED…: Jakou televizi vybrat?

Nejabsurdnější televizní reportáže. Co naši kolegové převratného objevili?