53. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary je za rohem! Kdo tentokrát dorazí? Hvězdná herecká jména nečekejte!

Nejprestižnější filmový festival ve střední a východní Evropě začíná už v pátek 29. června a potrvá až do soboty 7. července. Mezi hosty 53. ročníku budou herečka Anna Paquin a její manžel, herec Stephen Moyer, ale také známý režisér Terry Gilliam.

Na 53. filmový festival karlovy Vary přijede herečka Anna Paquin

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je veliká událost. Filmoví nadšenci, kritici, novináři, celebrity, herecké hvězdy, ale i turisté nebo milovníci lázeňské atmosféry města se sjedou do Karlových Varů, aby zde nasáli kouzlo svátku filmového plátna.

Mel Gibson, Richard Gere, William Defoe, Jean Reno, Uma Thurman…kdo dorazí tentokrát?

Největším lákadlem na pozici herecké hvězdy bude letos Anna Paquin (35). Tato novozélandská herečka patří mezi držitele Oscara, kterého získala už v jedenácti letech. Romantické drama Piano z roku 1993 bylo jejím filmovým debutem, a herečka se díky této roli stala historicky druhou nejmladší držitelkou této prestižní ceny.

U nás je známá hlavně díky původní trilogii X-Men, kde ztvárnila mutantku Rogue. V pozdějším X-Men: Budoucí minulost byla její role bohužel vystřižena, a objevila se jen v režisérském sestřihu na Blu-Ray. I tak jí hlavně role Rogue vynesla do povědomí veřejnosti. Další její rolí s největším ohlasem je potom Sookie Stackhouse ze seriálu True Blood, u nás Pravá Krev, který produkovala stanice HBO. Mysteriózní seriál z prostředí upírů se v letech 2008-2013 dočkal celkem šesti sezón, a herečka v něm účinkuje se svým manželem Stephenem Moyerem. Za roli dokonce dostala v roce 2009 Zlatý glóbus za nejlepší herecký výkon v dramatickém seriálu.

Příští rok se Anna objeví ve filmu filmu The Irishman. Tento gangsterský snímek, inspirovaný knihou I Heard You Paint Houses od Charlese Brandta, režíruje veleslavný Martin Scorsese, a objeví se v něm herecká esa jako Robert DeNiro, Al Pacino, Harvey Keitel nebo Joe Pesci.

Stephen Moyer do Karlových Varů dorazí, aby zde divákům představil drama The Parting Glass (Sklenka na rozloučenou). Tento snímek je jeho režisérským debutem na poli celovečerního filmu.

Jediný člen Monty Pythonů ‚nebritského‘ původu

Událostí pro filmové fajnšmejrky je potom účast Terryho Gilliama. Tento americký režisér se proslavil jako jeden z členů skupiny Monty Python. Sám je potom autorem animovaných částí ve snímcích od Monty Python’s Flying Cirkus. Terry Gilliam, který režíroval filmy jako 12 opic, Strach a hnus v Las Pegas, Kletba bratří Grimmů nebo Imaginárium Dr. Parnase, ve Varech uvede svůj poslední snímek. Muž, který zabil Dona Quichota je projekt, který vznikal řadu let, a provázely ho těžké peripetie. Letos konečně spatří světlo světa. V hlavních rolích se objeví Adam DriverOlga Kurylenko nebo Stellan Skarsgård.

zdroj: facebook

Terry Gilliam už byl hostem MFFKV v roce 2006, kdy představil svůj snímek Krajina přílivu.

Obrovské množství projekcí, zaplněné kolonády a příjemně poklidná atmosféra v lázeňském městě, sevřeném mezi zalesněnými kopci, ale i množství akcí, stánků a relaxačních zón. Ať už jste milovníci filmu nebo ne, Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech je akcí, kterou můžeme jenom doporučit.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jurský svět: Zánik říše. Přináší morální dilema. Zachránit dinosaury, nebo je nechat znovu vyhynout? Co my na to?

Recenze – Javier Bardem jako drogový král Pablo Escobar v životopisném snímku, který stojí za to vidět!