5 věcí, které můžete udělat, když jste v lednu na mizině

Výdaje o Vánocích? Silvestr byl ještě horší? Když v lednu sušíte hubu, nemá cenu brečet nad rozlitým mlíkem. Pro svoje přežití udělejte všechno. Třeba tohle!

Stát se to může komukoli. Super konec roku, ale když se druhého ledna podíváte do peněženky, je vám dost šoufl. „Z čeho teď nakoupím? Za co se dostanu do práce?“ No, možnosti by tu byly. Ovšem sami si musíte zhodnotit, jestli na ně máte koule…

1. Prodejte nevhodné dary

Šestery trenky, pět litrů chlastu, asi desáté žiletky v řadě, ponožky, adrenalinový zážitek, který se kryje s firemním teambuildingem na konci února. Nic proti Ježíškovi, který u výběru dárků moc nepřemýšlel, nebo měl omezený rozpočet, ale fakt všechno z tohohle potřebujete?

Místo toho, abyste pod zadkem měli věci, které nevyužijete, nabídněte je k prodeji. Projděte obchodní a inzertní portály, z nichž některé se po Vánocích vyloženě specializují na prodej nevhodných darů. K dobru je neporušený obal a dobře nasvícená fotka. Ti nejšťastnější, kterým půjde náhoda naproti, mohou na prodeji trhnout dokonce i víc, než se udává v obchodech. To se ale vylučuje se špatnými manažerskými schopnostmi. Vyjednávejte…

2. Darujte sperma

Potřebujete si vydělat aspoň 800 až 1 500 korun? Pak to bude něco stát. Musí vám být mezi 18 – 35 lety, vzdělání minimálně s maturitou. Kontrolní testy krve a moči by neměly vykazovat žádné potíže, totéž platí pro spermiogram, na kterém se ukazuje, jak jste na tom s kvalitou. Až tři dny předem je nařízen půst, během něhož je zakázáno pít alkohol, kouřit, nebo souložit. Pak už záleží na vás. Do kabinky může porno časopis či peněz chtivá přítelkyně. Mimochodem, vzorky by měly být tři. Pro jistotu. Ale ty prachy opravdu dostanete, takže do února nepojdete hladem. A co dalšího vás vytáhne z bryndy?

3. Přisajte se na kámoše

Jasně, kámoši se hodí pro pařby, dohazování holek, půjčování bytu, když potřebujete soukromí, nebo taky pro malé zakládání v případě finanční nouze. Pokud žádný blízký pro tyhle věci nemá pochopení, zkuste se k nějakému aspoň na čas nakvartýrovat – výměnou za domácí otročinu.

Vynášejte koše, myjte nádobí, perte a dělejte, co je třeba. Ale hlavně si předem stanovte dohodu: Nákupy jídla dělá pan domácí. Já se můžu sprchovat, kdy chci. „A do práce taky jezdím s tebou v autě, kámo!“ No, i takhle se dá trochu ušetřit. A co doporučit velmi otrlým?

4. Prodejte svoji holku!

Samo, musí souhlasit, že si vrzne s někým jiným. A i vy to musíte mít v hlavně srovnané. Žárlivost je v tomto případě out! (Mimochodem, když nemáte svoji holku, prodejte cizí.) Stanovte taxu, podejte inzerát a přijímejte objednávky. Podmínkou je super a neopotřebovaný vzhled té dobrovolnice, to snad není třeba připomínat. (Na druhou stranu, každá věc má svého kupce.) Nemáte na to vy nebo ona? Tak se aspoň poohlédněte v dámském koši na prádlo. Schovává poklady!

Takové použité kalhotky jsou celkem výnosným byznysem. A podobně to funguje i u nošených podprsenek. Ti, kdo si ujíždí na vlně fetiše, a shání tyhle věci, velmi rádi připlatí za nový kousek. Stačí jen zadat do vyhledávače klíčová slova a inkasovat sumičky. A jak jinak se vylízat z hnilobného sklepa plného hladu, vlhka a nízké sebeúcty?

5. Nabídněte pomoc sousedce

V domě se jistě najde někdo, kdo potřebuje nakoupit, vyvenčit čokla, uklidit sníh před vchodem nebo odvést ke všem čertům. Až uvidíte nějakou osobu v nouzi, nabídněte se a berte honorář v naturáliích. Však ona dobrá bábovka jako od babičky, nebo teplý oběd každý den aspoň sníží vaše výdaje za jídlo. Počítejte i s tím, že něco do té kapsy taky dostanete…

A jak v lednu přežíváte vy? Říká se, že vždycky může být hůř. Taky aby ne. Někteří bezdomovci by mohli vyprávět. A propos, víte, jak otestovat jejich poctivost? Upusťte před nimi peněženku. Co se stane? Mrkněte na video!

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Potvrzeno! Češi nemají rádi boháče! Peníze ale chce mít každý!

5 nejčastějších témat partnerských hádek. Prachy vedou!