5 nejlepších kár na hory. Které vás nenechají ve štychu?

Zimní střediska již zahájila svou sezónu. Je tak nejvyšší čas zabalit prkno nebo lyže a vyrazit na hory. Po jakém autě ideálně sáhnout? Tady je 5 nejlepších kár na hory.

Audi Q7

Neexistuje jiná automobilka, která by byla s lyžováním tolik spojená, jako je Audi. Je to logické – právě Audi a pohon všech kol quattro patří k sobě. Žádné otravování se s řetězy, žádné problematické vyjíždění kopců. Zkrátka dáte plný kotel a auto to vyjede. Ideálním autem se pak jeví Audi Q7. Je to obří koráb silnic, který v případě potřeby odveze až 7 pasážérů. Výbavu hodíte na střechu a máte vymalováno. Pokud jezdíte ve dvou, tak ani rakev brát nemusíte, vše se luxusně vejde do kufru.

Volkswagen Multivan

Známá věc – na hory se jezdí ve větší partě. Pokud nechcete jet více auty nebo se vám nelíbí představa skládat něco na střechu auta, sáhněte po Volkswagen Caravelle nebo Volkswagen Multivan v provedení 4MOTION. Jak název napovídá, auta mají také náhon na všechna 4 kola, takže také nebude problém vyjet uklouzanou silnici k hotelu nebo ke sjezdovce. A toho místa! Je úplně jedno, jestli s sebou berte sjezdovky, prkno nebo běžky, do dodávky se vejde úúúúplně všechno.

Škoda Octavia Combi Scout

Dokonce ani domácí Octavia se nezalekne zimy. V dostání je nejen v „obyčejné“ čtyřkolce, ale provedení Scout je i o něco málo odolnější. Vyšší světlá výška zaručí, že nezůstanete viset na břiše a kombík je dost velký na to, abyste do něj nacpali všechny sportovní propriety. Dokonce ani nechybí průvlak na lyže!

Mitsubishi Pajero

Spíše než do komerčního střediska se chystáte na freeride? Vydáváte se tam, kam nikdo jiný nejezdí? Pak doporučujeme sáhnout po opravdovém off-roadu Mitsubishi Pajero. Jízda po běžné silnici nebude v porovnání s ostatními auty žádný med, ale až se vydáte do skalisek, oceníte nekompromísní vlastnosti off-roadu. U Pajera si nemusíte lámat hlavu s tím, že ho tu a tam někam opřete o strom nebo že budete muset přejet nějaký ten šutr. Pajero více než na elektroniku sází na železo, nechybí tak třeba kompletní uzávěrky diferenciálů.

Bonus: Lamborghini Gallardo

Zní to jako nesmysl? Lambo a na hory? To že je to čtyřkolka asi moc nepomůže. Ale je to tak. Ostatně lyžař Jon Olsson to dokazuje. Se svým Lambem se nebojí vyjet na zasněžené silnice. A převážet lyže? I ty se do malého supersportu vejdou. Nebo spíše na jeho střechu.

A jakým autem jezdíte na hory vy?

Autor: Analytik

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejlepší káry pro samičky

Volkswagen Golf GTI: Legenda na kolech v testu