5 cestovatelských tipů, jak sehnat nejlepší bydlení na cestách

Pomalu ale jistě se blíží doba dovolených a výletů. Možná už taky vybíráte, do jaké země se letos vypravíte. A možná, stejně jako čím dál tím víc Čechů, plánujete vyrazit za hranice na vlastní pěst? Pak se zkuste ubytovat u někoho z místních hostitelů. Jak to v praxi funguje?

Jak se dá sehnat to nejlepší a nejvýhodnější bydlení u hostitele, vám popíší dokonale ti, co v tom (jak se říká) umí dobře chodit. A to je třeba komunitní platforma Airbnb. Zbystřete a …

1. …experimentujte s vyhledáváním

Sháníte ubytování pro dvě osoby? Nejprve zkuste vyhledat pokoj či apartmán pro jednoho a poté přidat druhou osobu. Nebo naopak – pokud hledáte ubytování jen pro sebe, zkuste hledat i mezi nabídkami pro dva a více osob. Některé nabídky mohou být výhodnější!

2. …nebojte se ubytování u hostitelů

Pronajmout si pokoj nebo třeba chalupu místního hostitele je nejen levnější, ale díky osobnějšímu přístupu se může váš výlet proměnit v nezapomenutelný zážitek. Kdo jiný vám lépe poradí, kam si dojít na nejlepší pivo, kde je trh s lokálními potravinami či obchod se stylovým oblečením?

3. …komunikujte s hostitelem

Komunikace je základem každého vztahu, i mezi hostem a hostitelem. Nezapomeňte se předem zeptat na vše, co vás zajímá:

  • Kde a kdo mi předá klíče?
  • Mám k dispozici wi-fi?
  • Najdu v pokoji redukci do zásuvky?
  • Mohu si vzít s sebou domácího mazlíčka?
  • Mohu využívat vybavení kuchyně?
  • Kde je nejbližší obchod s potravinami?
  • A kde lékárna?
  • Jak se dostanu do centra města?…

4. Smlouvejte!

Do komunikace s hostitelem zapojte i svoje přesvědčovací schopnosti a šarm. Hostitel totiž může měnit cenu pronájmu, jak se mu zlíbí. Smlouvání je na místě především pokud si hledáte ubytování na poslední chvíli. Pro hostitele je výhodnější pronajmout pokoj i za nižší cenu, než jej nechat prázdný.

5. Pročtěte si recenze

Před potvrzením rezervace si nezapomeňte přečíst hodnocení ubytování od předchozích hostů. Osobní zkušenost vám určitě bude nápomocná. Pokud narazíte na nabídku ubytování, která nemá zatím žádná hodnocení, nic se neděje. Na všechny důležité otázky se zeptejte přímo hostitele.

Peníze na cestování po světě si ale můžete vydělat také jako hostitel. Nepotřebujete vlastnit zámek nebo luxusní apartmán, abyste začali ubytovávat hosty. Stačí dokonce i nafukovací matrace nebo pohovka ve volném pokoji. Pak už jen umístit hostitelskou nabídku na některý ze speciálních serverů jako je právě Airbnb (což je zdarma) a hurá na to!

Pokud vás téma zaujalo, už zítra si můžete přečíst, jak se stát nejlepším hostitelem. 

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Lidé, kteří umí znechutit cestování letadlem

Ruské cestování přes rozvodněnou řeku