5 bizarních způsobů, jak se stát milionářem. Máte vlastní recept?

Skutečně bohatých lidí dnes existuje celá řada. Tučná konta mohou být důsledkem poctivé práce, geniálního nápadu, náhody i nemorální praktik, ale lze se k nim dopracovat i zcela bizarními metodami.

Bohatství nemusí být žádná věda

Vydělat rychlý prachy je snem snad každého z nás. Tedy minimálně těch, kteří si chtějí pořídit nové super žihadlo, dvoupatrovou vilu s bazénem a na dovolenou hodlají vyrazit na cestu kolem světa. Samozřejmě je možné vsadit na náhodu a čekat, že se na vás usměje štěstí třeba v loterii, nicméně optimálnější je vyrazit „paní Fortuně“ naproti. Že vás nenapadá jediný seriózní způsob, jak se ke svému prvnímu milionu dopracovat? To vůbec nevadí! Zbohatnout je totiž možné i zcela nečekanými způsoby. Přesvědčte se na následujících řádcích.

Milionářkou v pubertě díky grafice na MySpace

Rhys Davies byla obyčejnou čtrnáctiletou dívkou, která žila v waleském městečku Burry Port. V roce 2006 se jí ovšem zcela změnil život. A nepotřebovala k tomu vůbec mnoho. Stejně jako její vrstevníci totiž začala na svém profilu na MySpace, tehdy asi nejpopulárnější sociální síti, prezentovat svou grafiku. Ačkoli ji vytvářela zdarma, stala se natolik populární, že během prvního roku získala díky internetové reklamě jako Google AdSense přes 100 000 dolarů. O několik let později dokonce z dalších zisků založila hned několik internetových firem. A pak že děti tráví čas u počítače zbytečně!

Veleúspěšná realitní makléřka ve virtuálním světě

Jistá Ailin Graef vždy ráda hrála multiplayerové hry jako např. Asheron’s Call či Shadowbane. „Osudným“ se jí ovšem stal až virtuální svět ve hře Second Life, ve kterém působila pod jménem Anshe Chung. V ní se totiž rozhodla prodávat nemovitosti dalším herním charakterům a nakonec si touto cestou přišla na úctyhodný 1 milion dolarů. Lidé holt touží po lepším bydlení i v rámci virtuálních světů. Tato čínská „realitní makléřka“ se tedy dosti překvapivě proslavila i ve skutečném světě. Její avatar, Anshe Chung, se dokonce dostal na obálku časopisu Business Week a dalších známých periodik.

Milion Dolar Homepage

Alex Tew byl chudým britským studentem, který si potřeboval přivydělat na zbytek studií. V roce 2005 tak přišel na nápad, který mu umožnil nejen nadále navštěvovat univerzitu, ale učinil z něj milionáře. Jednoduše si vytvořil internetovou stránku o velikosti 1000×1000 pixelu a následně nabídl firmám reklamní prostor za 1 dolar na pixel. Ačkoli bylo logo mnoha společností téměř neviditelné, ty přesto možnost velmi levné inzerce využily. Stránka tak každý rok vydělávala milion dolarů. Graficky se přitom nejednalo o žádnou „hitparádu“ a svého majitele také v podstatě nic nestála.

Poštovní schránka Santa Clause

Psát každoročně dopis Santa Clausovi, Ježíškovi či Dědu Mrázovi je mezi dětmi velmi populárním zvykem. Bývá s ním totiž spojena naděje, že příjemce o Vánocích nadělí holkám i klukům dárky, jež si tolik přejí. Ať už ovšem následně vysněná překvapení doručil, anebo nikoli, nikdy neodepsal. Této „díry na trhu“ se rozhodl využít jistý Američan jménem Byron Reese, který si založil poštovní schránku Santa Clause. Každoročně tak dostane dopis od čtvrt milionu dětí, jimž je následně doručena odpověď. A zisk pro Byrona? 20 milionů dolarů!

Na papírovém odpadu lze vydělat miliardy dolarů

Čang Jin je další ženou v našem výčtu. Jedná se přitom o čtvrtého nejbohatšího člověka Číny, což je samo o sobě úctyhodné. Její čisté jmění totiž činí přes 4 miliardy dolarů. Velmi zvláštní je ovšem skutečnost, jak se úspěšná Číňanka k bohatství dopracovala. Společnost Nine Dragons Paper Holdings Limited, kterou vlastní, vykupuje ze Spojených států amerických papírový odpad. Následně jej přeměňuje na karton a ten, světe div se, poté opět se značným ziskem prodává do USA. Zní to sice dosti neuvěřitelně, nicméně člověk se zkrátka může stát i miliardářem roztodivnými způsoby.

Tip na závěr: netřeba zdůrazňovat, že mnohé z těchto metod byly ve svých začátcích považovány za beznadějné. Jejich tvůrci nicméně dokázali, že cesta za luxusní jachtou může mít opravdu netradiční počátek. Rozhodně tedy mohou sloužit jako zajímavá inspirace.

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Hrozné filmy, které stejně vydělaly balík

Potvrzeno! Češi nemají rádi boháče! Peníze ale chce mít každý!