4 účesy z filmů, které nejde dostat z hlavy. Šílenost nebo odvaha?

Jaký nosíte účes? Že sofistikovaný, sportovní a uvolněný? Pak jdete s dobou. Jestli se ale chcete vymykat všem standardům a doporučením, sjeďte pár známých filmů a inspirujte se smyšlenými postavami. Zaručeně vás nikdo nepřehlédne!

Na některé filmy se prostě nezapomíná. I kdyby nezbyla vzpomínka na děj nebo zápletku, vždycky se najde něco, co v hlavě zůstane. Třeba účes… Které čtyři filmy prezentují šíleně upravené vlasy? Tohle je masakr!

1. Styl zvířecího detektiva

Komedie Ace Ventura: Zvířecí detektiv (v americkém originále: Ace Ventura: Pet Detective) z roku 1994 a stejně tak pokračování Ace Ventura 2: Volání divočiny (When Nature Calls) z roku 1995 se staly přehlídkou někdy víc, jindy míň povedených gegů Jima Carreyho.

U diváků si oba snímky vysloužily průměrná hodnocení, nicméně jedno se jim upřít nedá. Originální účes. Kdo chce vypadat jako šílený trotl, ať si mírně dlouhou kštici nad čelem ublízne do špičky po vzoru šíleného zvířecího detektiva. Mustr si můžete vzít přímo teď a tady ve videu, kdybyste náhodou zapomněli, jak na to. A nezapomeňte na kotlety!

2. Když je Lloyd fakt k smíchu

Herec Jim Carrey je naprosto ostřílený, co se nezapomenutelných vlasových kreací týče. To, co nosil v komedii Blbý a blbější (Dumb and Dumber) z roku 1994 patří k perličkám kinematografie. Krátká, ostře řezaná ofina vytvarovaná nejspíš podle hrnce, je naprosto ideální pro odpuzování všech roštěnek.

Ačkoli oficiální Jimova přítelkyně Cathriona White letos v září, týden po rozchodu se známou hollywoodskou hvězdou, spáchala sebevraždu – nejspíš ze žalu, logicky se nabízí teorie, že si chvíli před tím musela pustit Lloyda „na dévédéčku“. Světe, div se, že neskočila z okna, ale „jen“ se předávkovala drogami.

Tenhle účes obhájí jen miliony na kontě. Foto: Pinterest

Tenhle účes obhájí jen miliony na kontě. Foto: Pinterest

3. S patkou do pekla

Pěknou ránu měl i Gary Oldman coby Jean-Baptiste Emmanuel Zorg v kultovním filmu Pátý element (The Fifth Element) z roku 1997. Na jedné straně nic, na té druhé něco jako patka, která měla symbolizovat zlo v čisté podobě.

Trochu se to i povedlo, ale při pohledu na Garyho, kterého natáčení muselo i tak nesmírně bavit, se nejde ubránit jednomu slovu: úchyl! Ale pozor, pěšinka na straně je letošním trendem číslo jedna. Aspoň tak to tvrdí kadeřníci z Milána. Tenhle typ úpravy vlasů vás nebere? Nevadí, ještě pořád se můžete inspirovat i další filmovou postavou.

Dej sem šrajtofli a zdrhej! Foto: Pinterest

Dej sem šrajtofli a zdrhej! Foto: Pinterest

4. Účes ála elektrický proud

Ve spojitosti s hárem se nedá zapomenout ani na Borata ze snímku Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu (v originále Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan), který spatřil světlo světla v roce 2006. Kazašský reportér, kterého ztvárnil anglický herec a komik Sacha Noam Baron Cohen, tomu taky nasadil korunu. Nejen jeho kastrační plavky, ale i účes nese prvky retra a šílenství. Taky se takhle rozcucháte, až půjdete do práce, nebo radši vsadíte na klasiku?

Vítr v kapse? Ne, ve vlasech. Foto: Pinterest

Vítr v kapse? Ne, ve vlasech. Foto: Pinterest

Tak co, který účes patří mezi vaše favority?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Pánské účesy, ve kterých budete za debila 

Kníry jsou zase tu. Inspirujte se!