4 šílené start-up projekty. Tady si podnikatelský příklad neberte!

Bez nápadů, zlepšovacích návrhů a neustálého vývoje by svět nemohl jít dopředu. Jenže někdy to prostě nevyjde a plán či projekt prostě musí do koše. Jde totiž o slušně řečeno nesmysl…

Bazén plovoucí v řece

Ve městě, které drží prst na tepu doby, mohli mít jednu velkou exkluzivitu. V New Yorku mohl na řece East River plavat bazén ve tvaru kříže o rozměrech 10,5 x 10,5 metru. Tenhle projekt dokonce proběhl známým start-upovým serverem Kickstarter a, světe, div se, požadovaných 250 tisíc dolarů získal. Naštěstí jde zatím o peníze na zkonstruování makety v reálné velikosti a další následné testy. Ovšem ani tak není vyloučené, že Newyourčané se budou za pár let chlubit vodou ve vodě – bazénem plovoucím v řece.

Létající kolo

XploreAir Paravelo – tak zní název létajícího kola, které sestrojili cyklonadšenci, devětatřicetiletý John Foden a čtyřiačtyřicetiletý Yannick Read. Tihle dva Britové tvrdí, že jejich vynález je prvním plně funkčním létajícím kolem, které na zemi dosáhne rychlosti 24 km/h, ale ve vzduchu frčí až čtyřicítkou! A dostoupá až do výšky 1, 25 kilometru. Prý by to byl stroj ideální pro lesníky nebo pohraniční stráž. Ovšem podpora přes Kickstarter byla pouze čtvrtinová v rámci požadované částky. Copak je létající kolo opravdu nesmysl? Co na to Jan Tleskač z Rychlých šípů?

Hlava Lionela Richieho

V Robin Hill Country Parku na anglickém ostrově Wight, který leží při jižním pobřeží Anglie mají v plánu uspořádat čtyřdenní hudební festival. Ale jak na sebe upozornit, získat potřebné finanční prostředky a následně i přilákat co nejznámější hudební hvězdy? Dva z místních obyvatel, Josie a Rob, se rozhodli autorům projektu trochu píchnout a přišli s nápadem. Lákadlem na fesťák má být Hlava Lionela Richieho. Jde o gigantickou nafukovací hlavu tohoto slavného zpěváka, která má zabezpečit známost chystaného hudebního projektu. No uvidíme… Glastonbury, T in the Park, V Festival nebo Creamfields jsou pro Brity i všechny další hudební fandy zatím asi větší jistotou.

Nosič melounu

Je léto, čas melounů… Také máte tenhle kulatý či šišatý plod, který patří mezi zeleninu, ale mnozí ho (mylně) řadí mezi ovoce tak rádi? Osvěží, chutná a taky se výborně snoubí s alkoholem. Jenže jak takovou několikakilovou kouli přenést z obchodu domů? Jedno balkánské přísloví říká, že dva melouny si nedáš do jednoho podpaží. A právě možná tím se inspirovali autoři nápadu na nosič melounů. Chtěli 25 tisíc dolarů, aby mohli svůj projekt dále rozvíjet, ale na Kickstarteru přilákali pouhých 6 zájemců. Asi si všichni řekli, že nejlíp se meloun nosí stejně v tašce.

Autor: Zvonimír Bláha

Foto: Oddee.com

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

3 zábavné aplikace, které do léta vytuní vaše tělo

Zkratky současných puberťáků. Chytáte se?