4 rady, jak zaručeně dosáhnout úspěchu. Otestujte to a vyhrajte exkluzivní balíček whisky Red Rye Finish

I když pro každého znamená úspěch něco jiného, sníme o něm všichni. Ať už chceme lepší práci, dodělat školu nebo zaopatřit své děti, první krok pro úspěšný život je pro všechny stejný – pozitivně myslet. Nechte se inspirovat Čechy, kteří v minulém roce dosáhli úspěchu, který stojí za povšimnutí. Dodržujte rady odborníka na osobní rozvoj Dalibora Špoka nebo autora bestselleru o zvycích bohatých Toma Corleyho a třeba mezi nimi budete letos i vy. Můžete vyhrát i super ceny…čtěte až do konce.

A jak úspěchu snáze docílit? Přečtěte si 4 rady, které vám v tom pomůžou.

1.Přestaňte si stěžovat

Člověk, který přemýšlí pozitivně, je dobře naladěn a je více pravděpodobné, že se v životě stane úspěšným. Podle studie Toma Corleyho, autora bestselleru Rich habits, až 94 % úspěšných lidí kontroluje své emoce. První krok je jednoduchý, stačí si jen přestat stěžovat. „Můžeme se stát aktivními tvůrci své radosti, jen musíme umět nacházet, co je pro takové umění podstatné, a co nikoli,“ objasňuje psycholog Dalibor Špok.

2. Řiďte svou pozornost

Úspěšní lidé se raději, než na minulost zaměřují na přítomnost. Jedině tak mohou efektivně rozdělit své síly a dosáhnout pozitivních výsledků. Corley uvádí, že nejméně 70 % bohatých si zadává cíle do budoucna, které si pečlivě plánují a následně jich dosahují. Když se tedy na práci či cíl dovedeme plně soustředit a vše si správně rozložíme, uteče nám cesta k úspěchu rychleji a tím pádem nás bude i více bavit.

3. Chlubte se

Na nadarmo se říká, že ve sdílení radosti je polovina úspěchu. Komu by neudělala radost pochvala za dobře odvedenou práci. Myslete na sebe a chlubte se i maličkostmi. Uvidíte, že se budete cítit dobře. Pokud rodina nemá čas vás poslouchat, nevadí. Uznání od přátel působí obdobnými blahodárnými účinky, třeba na sociálních sítích.

4. Rozšiřujte okruh svých znýmých

Bez přátel a kamarádů to v životě nejde. Je ovšem omyl myslet si, že ostatní jsou nám tedy k ničemu a vztahy s nimi nemá smysl navazovat. Úspěšní lidé to mají vždy na paměti a kdykoli je to možné, snaží se okruh svých známých rozšiřovat a utužovat. V knize Rich habits objasňuje Corley jejich jednoduché pravidlo – za každou minutu co sám mluvím, pět minut naslouchám druhým. Budování plnohodnotných vztahů s okolím samozřejmě nějaký čas trvá, při cestě za úspěchem se nám tato energie ale několikanásobně vrátí.

Řídíte se těmito radami? Už jste něco dokázali? Pokud nechcete čekat, pochlubte se už teď na keepwalking.cz, co pro vás znamená úspěch. Fotku s popisem svého úspěchu nebo video pošlete i k nám do redakce na soutěž@prochlapy.cz (do předmětu dejte Whisky) a tři nejkreativnější z vás odměníme exkluzivním balíčkem whisky Red Rye Finish v hodnotě 1000 Kč. Soutěž končí v neděli 5.2.2017 ve 23:59. Výherce následně zkontaktujeme a výhru předáme. Těšíme se na vaše úspěchy!

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Pracovat s radostí přináší větší úspěch. Češi tomu věří!

Pomůže vysoká škola k lepšímu úspěchu? Jistotou to určitě není