3 hodně děsivá místa v Česku. Kde není hlavně v noci bezpečno?

Věříte na duchy? Pátráte po paranormálních jevech, nebo jste naopak skeptičtí a chcete ostatním dokázat, že mezi nebem a zemí neexistuje vůbec nic? Pak si udělejte výlet na tahle tři místa. Mrtví, vraždy, neštěstí. Z čeho vás bude mrazit nejvíc?

Pokud nevíte, co s časem – a pokud máte rádi přírodu a trochu toho adrenalinu, podnikněte něco, co je na hony vzdálené počítačovým hrám. Prostě si vezměte bágl a jděte (jeďte) výlet s trochou mystiky. Na tipy, kam konkrétně se vydat, nemusíte čekat dlouho ani v Česku. Nejen hrad Houska, o kterém se říká, že má bránu do pekel, ještě uslyšíte. Ostatně, posuďte sami. I tyhle tři lokality mají něco do sebe!

1. Hájenka, kde si duchové podávají dveře

Bývalá hájovna číslo 160 v obci Výšinka, která je součástí obce Hajnice (okres Trutnov) a která leží u hlavní silnice na tahu mezi městy Jaroměř a Trutnov, je cílem všech ezoteriků, psychotroniků a lovců duchů. Místní se jí vyhýbají už dlouhá léta a mají k tomu několik důvodů.

O domu se traduje, že se v tu 50. letech stala šestinásobná vražda, již údajně spáchala pomatená žena. Druzí zase tvrdí, že za záhadné jevy mohou nacisté, kteří právě tady pozabíjeli celou rodinu obývající dům.

Třetí verze vypovídá o tom, že na pozemku dřív stála hájenka jiná. Když její majitel zemřel, byl pohřben poblíž svého domu. Ten zchátral, pozemek koupili noví majitelé, kteří si postavili hájenku novou – přesně v místě, kde leží hajného hrob. Starousedlíci hovoří i o tom, že v době byly nalezeny ostatky po pochodu smrti do koncentračního tábora Osvětim.

Buď jak buď, vzduchem létají věci (uklizené nádobí je najednou poházené, hrníčky se otáčí dnem vzhůru a naopak) a očití svědci upozorňují na to, že každou noc, vždy mezi první a druhou hodinou ranní, se v domě objevuje záhadné světlo a zvuk dřeváků. Ti, kdo odvážně do domu vstoupí, popisují mrazení a stísněný, umrlčí pocit.

„Jednou jsem byl přes noc v téhle hájence a asi v půl druhý ráno se začalo ozývat hlasem: ‚Pojď sem, Báro.‘ Nedovedu si vysvětlit, co to znamená,“ napsal na fórum jistý uživatel Ghoost. A ostatní se k němu přidávají. „Já jsem tam viděl jednou na začátku lesa, mezi Hájenkou a tím druhým domem, oběšenou ženu v noční košili.“ „Pořád tam zvoní alarm, v tom baráku nikdo nevydrží. Je to hnus a nerad okolo něj jezdím.“

Součástí domu je smírčí kamenný kříž, který se ohýbá směrem k domu. Někteří si to vysvětlují tak, že upozorňuje na přítomnost bývalého majitele. Můžete to omrknout, až pojedete do zoologické zahrady ve Dvoře Králové nad Labem…

Hájenka, ve které nejspíš bydlí víc než jeden nájemník. Foto: Facebook

Hájenka, ve které nejspíš bydlí víc než jeden nájemník. Foto: Facebook

2. Býčí skála s puncem hromadné zkázy

„Slyšel jsem zpěv, výkřiky i volání. Pak se objevilo pár světel i v místech, kde vůbec nikdo nestál,“ popisuje očitý svědek vchod do Býčí skály v Moravském krasu na Blanensku. (Mimochodem, jedná se o druhý nejdelší jeskynní systém v České republice.) Ale zpět k těm zvukům.

No, asi se není čemu divit. Archeolog Jindřich Wankel objevil v jeskyni hromadné rituální pohřebiště z pravěku z dob přibližně 500 let před Kristem. Sám Wankel ve své knize popsal, co se tam asi tenkrát odehrálo. Šlo o náčelníka, kterého do hrobu museli doprovázet i ženy, čeleď a koně.

„Byli zavlečeni dovnitř, zbaveni ozdob a usmrceni. Některým byly useknuty ruce, jiným rozťaty hlavy. Vraždilo se neúnavně, dokud nebyly všechny oběti mrtvé. I koně rozsekali na kusy a jejich údy rozeseli po jeskyni. Nádoby s obětními dary byly navršeny na jednu hromadu a na vše bylo rozestřeno zuhelnatělé obilí,“ domnívá se Jindřich Wankel. No a od té doby se to se skálou táhne.

Mystika je tu cítit na každém kroku. A to já poznám, jsem na negativní energie velmi citlivý,“ řekl nám pan Milan K., který se zabývá paranormálními jevy. Když jednou u jeskyně přespal, viděl prý ohromnou záři. „Vycházela z jeskyně a doprovázelo ji kvílení. Dál jsem nešel, nebylo mi v té chvíli dobře.“ Chcete to taky zažít? Tak šupem k silnici spojující Adamov a Křtiny na Blanensku. Z Adamova a Křtin se vydejte po modré turistické značce. Jo a foťte, zajímá nás všechno, co se hne.

Vstup do Býčí skály plné krve. Foto: Wikipedie

Vstup do Býčí skály plné krve. Foto: Wikipedie

3. Hřbitov bláznů v Bohnicích

Kameny, tráva, všudypřítomný břečťan, až pět tisíc mrtvých ležících na sobě ve vrstvách, z nichž někteří nenalezli klid. Vrazi a sebevrazi, blázni, vojáci z první světové války, děti i oběti chamtivců a systému.  To je pražský hřbitov považovaný za nejděsivější místo v našem hlavním městě.

V 80. letech tu proběhlo několik satanistických rituálů. Čeští lovci duchů tu nejednou za pomoci přístrojů vyrobeného v Americe (ghost meter zaznamenávající změny v elektromagnetickém poli) zachytili hlasy entit.

„Jednou jsem se s kamarádem nechal vyhecovat a na hřbitov jsme zašli přesně o půlnoci,“ popisuje rodilý Pražák Lukáš. Podle jeho slov to ale nebyl zrovna nejlepší zážitek. „Už od brány jsem měl takový divný pocit. Při odchodu nás něco začalo pošťuchovat. Cítil jsem to já i kamarád,“ krčí rameny s tím, že oba dva pocítili výrazné pálení chodidel.

Praha 8. Osmička znamená nekonečno... Foto: Praha 8

Praha 8. Osmička znamená nekonečno… Foto: Praha 8

Je tam hodně negativní energie. Za nejhorší místo já osobně považuji zadní část směrem k řece,“ přitakává pan Milan, který brouzdá po všech čertech a honí duchařské senzace. On i jemu podobní nedoporučují, aby toto místo navštěvovaly děti.

Jinak Hřbitov chovanců Zemského ústavu pro choromyslné neboli lidově zvaný Hřbitov bláznů se nachází v severozápadní části Prahy 8 nedaleko Psychiatrické nemocnice Bohnice. Tento hřbitov byl určen k uložení ostatků bezvěrců a bláznů, které tehdejší společnost odmítala pohřbívat na běžných hřbitovech. Zdaleka to ale není jediné místo, kde je něco v nepořádku. Mrkněte na video. Třeba vás inspiruje k dalším letním výletům…

https://youtu.be/GXedKbxYVtU

Tak co, kam vás nohy potáhnou?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Tajná část domu nejhledanějšího drogového obchodníka

Nebuďte suchaři, žijte pod vodou, nebo aspoň na vodě