20 výmluv na pondělní ráno!

Kdo někdy popil v neděli, dobře ví, o čem bude řeč. A kdo ne, tomu se následující řádky budou jednoho dne zatraceně hodit. Jsou momenty, kdy absenci, nebo dezolátní stav na pracovišti (pokud se tam nějakým omylem dopravíte) zkrátka vysvětlit musíte, ať je vám jakkoliv. Jak si ale nezadělat na malér?

1) Zažívací potíže – Evergreen, který nezklame. Že to špatné, co jste snědli, je 10 piv a 5 panáků je přece jen drobný detail.

2) Vytopený byt – Soused je zkrátka neumětel a by jste celou noc vytírali. To se pak nikdo nemůže divit, že sotva koukáte!

3) Rozbité auto – Ten křáp vás nechal stát mezi poli a vy nevíte co s tím. Že se rozbil v noci řidič jen taktně vynecháte!

4) Porucha trakčního vedení – Nejezdíte autem, ale vlakem. Vůbec se nestesujte. Na trati jsou poruchy skoro obden, takže v podstatě ani nebudete lhát!

5) Rodící sousedka – Manžel na noční a nejblíž jste byli vy. Lidé si musí pomáhat. Ovšem pozor, sousedky mohou rodit maximálně 2x v roce. Pak už budete v podezření!

6) Bodnutí vosou – Ráno vás překvapila v obýváku a vy máte alergickou reakci! Oteklí stejně jste, tak co. Jen ta protilátka zabere až odpoledne no.

7) Epileptický záchvat – Ne váš, ale ideálně rodiny, nebo třeba spolubydlícího. Ono pokud jste při příchodu domů dělali bordel, prodělali ho tak jako tak!

8) Kolaps – Na zastávce zkolabovala paní a v okolí nikdo než vy. Než přijela záchranka, ujel vám spoj. Navíc to rozrušení! Dneska to nedáte!

9) Čaj – Ráno jste byli tak nešikovní, že jste si opařili ruku. Ve spěchu jste si na pohotovosti ani potvrzení nevzali. Jen s tím fáčem na ruce týden chodit je tak nějak na prd!

10) Rozbitá okna – Opilci vám v ranních hodinách vymlátili okno a bojíte se, aby vás nevykradli, než se to dá do pořádku. Že bydlíte v 6. patře a okno jste rozbili při příchodu nikdo vědět nemusí!

11) Opilá přítelkyně – Do 5 do rána nepřišla domů, objeli jste všechny nonstopy ve městě,než jste ji našli! Slepice nezodpovědná!

12) Migréna – Trpíte na ně málo, ale o to jsou silnější! Kdo ji aspoň jednou prodělal, musí vás plně pochopit.

13) Klíče – Manželka vás při odchodu z bytu zamkla a vy máte klíče v autě. Mission impossible!

14) Lednička – V noci to vzdala. Výbuch motoru, jídlo všude, mrazák rozpuštěný. Apokalypsa!

15) Karma – Div že vás to neotrávilo. Je třeba to dát nutně do pořádku. Nevadí, že plyn vůbec nemáte!

16) Děti – A dál cokoliv. Zuby, průjem, teplota, slepota, pravá bota, levá bota. U dětí zabírá vážně cokoliv!

17) Zvířata – Kočce se zasekla hlava v lahvi a nejde to sundat. No nemůžete ji přece hlídat celou noc! A navíc šéfka pro ně má slabost. Že je to blbost? Tak koukněte na video!

18) Krádež – Ukradli vám peněženku, s doklady, penězi i bankovními kartami. Bez toho se zkrátka do práce nedostanete!

19) Policejní zásah – Před hodinou zablokovali celou ulici a nikdo nesmí z domu. Ale v televizi to asi nebude, žádné štáby jste neviděli! Asi něco tajného nebo co!

20) Karanténa – V sobotu se vrátil soused z Namíbie a včera vám řekl, že má podezření na Ebolu. No nemůžete přece ohrožovat zdraví spoluobčanů, natož kolegů v práci!

Tak snad si vyberete! Pokud ne, určitě nám přidejte své tipy do komentářů!

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Válka s Ruskem nám určitě nehrozí. Proč?

15 důvodů, proč si pořídit traktor