15 myšlenek, které nás drtí po ránu!

Že je ranní probuzení veskrze odporná věc asi není třeba nikterak zdůrazňovat. Aby toho ale nebylo málo, naše hlava si s námi často ráda nepěkně pohrává a výsledkem toho jsou myšlenky bezprostředně po probuzení, které nás dokážou rozhodit zcela zásadním způsobem. Které to jsou?

1. Kolik je hodin?

 Sakra určitě jsem zaspal. Jakto, že jsem neslyšel budík? Klasická psychóza i v momentě, kdy do zazvonění vašeho budíku zbývají ještě hodiny.

2. Zatracený pondělí!

Je úplně jedno, který den v týdnu je. Někdy se prostě probudíte s pocitem, že celý pracovní týden je před vámi a sevře se vám krk. A co na tom, že je právě sobota.

3. Ne, do práce ne!

Myšlenka z nejzoufalejších. Další den zabitý v pracovním procesu je neodvratně před vámi!

4. Co to včera proboha bylo?

Po flámu obvykle jedna z ústředních myšlenek. A sami jistě víte nejlépe, jak složitá je mnohdy odpověď. Kdo si to má taky pamatovat?

5. To se mi jako fakt zdálo?!

Dinosaurus jezdící na kornoutu od zmrzliny pronásledovaný partou jednorožců s baseballkami? Lidský mozek dokáže ve spánku vymyslet ledasco. Vždy však pouze ve spánkové fázi zvané R.E.M. (Rapid Eye Moving).

6. Záchod! Fofrem!

A to tak že okamžitě. Vaše svěrače jistě zvládnou mnohé, ale čas od času je vaše noční polehávání přivede až na hranu možného. A právě tehdy se vaše probuzení mění v závod s časem.

7. Kdo to sakra leží vedle?

Samozřejmě nepředpokládáme, že byste měli problém s tím, že jste si večer někoho přivedli domů. Koneckonců lovci jsme všichni. Ale jméno proboha! Přece musí mít nějaké jméno!

8. Kde to jsem?

Ne to nutně neznamená, že nejste doma. Jen se prostě jednou za čas vzbudíme zmatení jak lesní včely. Zejména pak v momentě, kdy místo domů jdeme nad ránem spát třeba ke kámošovi, nebo nedej bože ke kámošce!

9. Spát! Ještě spát!

Slunce sestřelit, budík rozdupat! Do našeho spinkání nám nikdo kecat nebude. Navíc na druhém boku to jistě musí být zábava. Takže dobrou!

10. Proč mám souseda takového blbce?

Víkendové ranní vrtání je evergreen, který dříve nebo později zažije každý z nás!  A je naprosto v pořádku si na něj zanadávat když vás vzbudí. Jen někde vzadu uchovejte myšlenku na to, že jednoho krásného dne budete tu vrtačku držet vy!

11. Proč jsem radši tehdy nešel do kina?

Caparti skákající vám po břiše jsou pádným argumentem, abyste si tuto otázku po probuzení položili. Většinou už je bohužel pozdě. Jedinou přípustnou výjimkou je moment, kdy povykující omladina nejsou vaše ratolesti, ale třeba sourozenci. Jako antikoncepce super!

12. A stejně mě štve!

Pravá italská hádka byla završena divokým sexem na usmířenou a vše se zjevně uklidnilo. Jenže teď je ráno a vy prostě víte, že pravda je na VAŠÍ straně!

13. Au moje ruka!

Ne, nikdo neochrnul a vy to dobře víte. Ale neschopnost s končetinou pohnout následovaná protivným mravenčením rozhodně nepatří mezi zážitky, které by vás měly pozitivně nastartovat do nového dne.

14. Kde mám telefon?

A nepomůže vám ani fakt, že 95% lidí dneška používá telefon zároveň jako budík. Těsně po probuzení jsou to zkrátka dvě různé věci a v jednu splynou zase až v momentě, kdy se proberete.

15. No tak, klid tam dole!

A klasika všech klasik na závěr. Včera když jste to nejvíc potřebovali, tak vás nechal ve štychu, zato teď vás nenechá ani v klidu vyčůrat. A to se o něj celý život staráte! Nevděčník jeden. Za trest půjde na celý den do trenek!

Je vědecky dokázáno, že okamžiky bezprostředně po probuzení představují pro člověka velký šok.  Dokonce i většinu snů při něm zapomenete. Ale jelikož to zvládáme 365krát v roce, zas takové drama to nebude. Nebo se pleteme? Pokud máte kamarády, jako nešťastník ve videu, asi s námi úplně souhlasit nebudete!

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Muži vs. ženy. Jak vypadá ráno v koupelně?

10 signálů, podle kterých poznáte, že ji zajímáte