100% přírodní prostředky proti chrápání. Zkuste je vylepšete domácí pohodu!

Zařezáváte jak dřevorubec po šichtě? Rádi byste s tím něco udělali? Možná je na čase zvážit mírné úpravy životního stylu. Následujících osm tipů je zcela přírodních a určitě nezruinuje vaši peněženku. Tohle tažení proti chrápání jistě ocení i vaše drahá polovička.

1. Máta peprná

Tato bylina má protizánětlivé účinky, takže dokáže zmenšit nateklý krk i chřípí. V noci se vám proto bude lépe dýchat. Stačí přidat 1-2 kapky mátového oleje do sklenice s vodou a před spaním vykloktat (nepolykejte).

2. Olivový olej

Také „olivák“ má protizánětlivé účinky a může pomoci ulevit při dýchacích obtížích. Jako bonus funguje i proti bolestem v krku. Denně před spaním berte 2-3 čajové lžičky olivového oleje.

3. Vodní pára

Chcete-li uvolnit dutiny a ucpaný nos, není příliš efektivnějších cest, něž využít páry. Účinek je okamžitý. Uvařte si vodu a přelijte ji do skleněné mísy. Přidejte 3-4 kapky eukalyptového či tea tree oleje. Nad hlavou si držte ručník a předkloňte se obličejem nad mísu s vařící vodou. Hluboce dýchejte alespoň po dobu 10 minut.

4. Přepuštěné máslo (ghee)

Ghee dokáže uvolnit ucpané dutiny, zmírnit chrápání a dopřát vám klidnější spánek. Rozpusťte malé množství přepuštěného máslo v mikrovlnné troubě, kapátkem pak naberte 2-3 kapky rozpuštěného másla a aplikujte do nosu (opakujte pro obě nosní dírky). Tuto proceduru vykonávejte před spaním a ráno po probuzení.

5. Skořice

Skořice je známým expektoransem a decongestantem, jinými slovy vám dokonale uvolní ucpané dutiny. Do sklenice teplé vody přidejte půl čajové lžičky skořicového prášku a vypijte zhruba 30 minut před spaním.

6. Kurkuma

Kurkuma má dokonalé antiseptické a antibiotické účinky, působí protizánětlivě a dokáže zredukovat chrápání. Dvě čajové lžičky kurkumy rozmíchejte ve sklenici teplého mléka, pijte zhruba půlhodinku před spaním.

7. Česnek

Tahle superpotravina je lepší než Pepkův špenát. Její protizánětlivé atributy vám pomohou s pročištěním a údržbou dýchacího systému. Rozžvýkejte 1-2 stroužky česneku a zapijte sklenicí vodou. Opakujte na denní bázi. Pokud je to pro vás extrém, vmíchejte česnek do nějakého pokrmu, působí i tak.

8. Med

Také med má protizánětlivé účinky. Krom toho dokáže zvlhčit suchý a škrábavý krk, takže minimalizuje vibrace, které zesilují hlasitost chrápání. Každý den před spaním smíchejte čajovou lžičku medu ve sklenici s teplou vodou.

Osmero přírodních preparátů do bitvy proti asexuálnímu a nezdravému chrapotu seženete za pár korun, při poctivém dodržování výše zmíněných tipů na sebe výsledek určitě nenechá dlouho čekat. Máte nějaký vlastní recept proti chrápání? Podělte se s ostatními v diskuzi pod článkem!

Autor: Pseudofilosof

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

E-cigarety. Víc škody než užitku. Pravda šokuje!

Kdo prdí, zdraví si tvrdí!