10 důvodů, proč v žádném případě nesledovat pořad The Grand Tour

Co je The Grand Tour? Je to televizní pořad o autech, který se nevysílá v televizi, ale na internetu. Pokud jste jej ještě neviděli, o nic jste nepřišli.

Zdroj: Facebook The Grand Tour

Pamatujete si legendární pořad o automobilech Top Gear? Jistě že ano. Asi také víte, že za nepříjemných okolností hlavní protagonisté odešli a mají svůj pořad u internetového gigantu Amazon. Mluvilo se o něm dlouho dopředu a teď je konečně zde. My přinášíme 10 důvodů, proč se na něj nedívat.

1. Je zbytečně předražený

Jeden díl pořadu vyjde na 160 milionů korun. Jeden hodinový díl. Kolik tak třeba stojí české filmy? Třeba rozpočet nového filmu Anděl Páně 2 je 29 milionů, trapárna typu Instalatér z Tuchlovic 22 milionů Kč. Takto drahý televizní pořad je pak nemravný. Třeba český ministr financí by mohl přidat doktorům až 10 000 Kč.

2. Nabádá se zde k nebezpečné jízdě

Lidé dělají to, co vidí. A co vidí v The Grand Tour? Velmi nebezpečné způsoby ježdění. Neustále se zde jezdí driftem, dveřmi napřed a co nejrychleji. Bez toho, aby zde blikalo výrazné upozornění, abyste toto doma nezkoušeli.

Tohle doma raději nezkoušejte.

Tohle doma raději nezkoušejte.

3. Umírají zde lidé

Jen v prvním díle zemřeli 3 lidé a bylo to natočené na kameru. Je to to, co diváci opravdu chtějí? Chtějí se dívat na smrt? Je to nechutné!

4. Jezdí se nepřiměřenými rychlostmi

Standa Huml nám roky a roky vtlouká do hlavy, že vysoká rychlost je nebezpečná. A co tihle pánové? 200 km/h jako by pro ně žádná rychlost nebyla. Fuj!

5. Ničí se zde auta

Co je vtipného na tom zničit krásná ekologická auta? Tady si asi někdo myslí, že je to vtipné.

6. Nedodržují pravidla jízdy po okruhu

Ještě dokážeme pochopit to, že někdo s autem vyrazí na okruh. Jenže to má svá pravidla. Na okruhu je třeba vždy jezdit s helmou. Pánové tohle nedodržují, velmi špatný příklad.

7. Dělají si legraci z cyklistů

Všichni máme cyklisty rádi. Kdyby každý do práce jezdil na kole a ne autem, nemáme přeplněné ulice, kolony, ani smrad z výfukových plynů. Proč si tedy z cyklistů utahovat?

Pumpičkářům se nesmějeme.

Pumpičkářům se nesmějeme.

8. Ukazují se zde zbraně

Všichni přeci víme, že zbraně mají hlavně teroristi, takže zbraně jsou špatné. Zabíjí lidi a bez zbraní by bylo lidstvu mnohem lépe. Proč se tedy musí zbraně ukazovat v pořadu o autech?

Zbraně přináší smrt

Zbraně přináší smrt

9. Pálí se zde pneumatiky

Tak my se snažíme mít ovzduší co nejčistší. Na komíny dáváme filtry, zakazujeme lidem topit PET lahvemi, do nafty si přidáváme močovinu, abychom měli nízké emise a pánové tu budou pálit pneumatiky? To jako vážně?

10. Nemáme Stiga

Pamatujete Stiga? Frajera v helmě, který jezdil jako bůh? Kde je? Místo toho nám ukazují tlustého Američana, který ani neumí tak dobře jezdit.

My chceme Stiga!

My chceme Stiga!

Pokud tedy všude čtete chvalozpěvy na to, jak je The Grand Tour boží, tak tomu nevěřte. Zapomeňte na to a rozhodně se nedívejte! 🙂

Autor: Analytik

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

2016: Superrok pro SUV! Jak to?

Náš autotest: Ford Edge