10 důvodů, proč si koupit Trabant

Může to vypadat jako čiré šílenství. A ono to také šílenství je! Ale proč nebýt šílený? Tady je hned několik důvodů…

Historie se opakuje. Za komančů byste byli rádi, kdybyste měli Trabanta a mohli si své zadky vozit aspoň v tomhle, než v ničem. Pak se jich všichni zbavovali a teď máme 10 důvodů, proč si Trabanta zase koupit.

1. Budete IN

Jste hipster? Jistě že ne. Žádný hipster o sobě nemůže říct, že je hipster. Ale tak trochu předpokládejme, že se uvnitř cítíte jako hipster. Tak čím tak asi jezdit? Pozor! Staré kolo už to být nemůže, protože na něm jezdí všichni, takže to úplně ztratilo punc výjimečnosti a undergroundu. Moderní auto to být také nemůže, protože je příliš konzumní. No tak si pořiďte Trabanta!

Trabanta bych si nikdy nekoupil, protože nejsme hipster.

2. Můžete objet celý svět

Znáte Dana Přibáně? To je ten, co vždycky vezme Trabanta a jede s ním přes celý svět. Sponzoři mu nasypou prachy a domorodci mu všude pomůžou. Všude ho vítají, mávají mu a fandí. Zkuste si takto objet svět třeba s Ferrari. Kdepak!

Na cestě kolem světa s Trabantem.

3. Nic neváží

Trendem moderních aut je snižování hmotnosti. To si vždycky v tiskové zprávě počtete, jak je celá karoserie z hliníku a proto je nová generace vozu o 200 kg lehčí, takže váží jen a pouze symbolických 1800 kg, takže to auto je prakticky jako vzduch. Naproti tomu Trabant váží 620 kg, tedy asi jako sedadlo moderního sedanu. A to je skvělé, protože nízká hmotnost = dokonalý jízdní zážitek.

4. Můžete zesměšnit jiné řidiče

Co si tak trochu dělat legraci z jiných řidičů? Vezměte starý Trabant a dejte do něj pořádně nabušený motor, jako to udělal tento Polák. Dal do něj motor z Audi TT, včetně pohonu všech kol quattro. Původní motor Audi ještě trochu vyladil, takže Trabant má 270 koní. Auto tak zrychlí na 100 km/h za 4,5 sekundy!

https://www.youtube.com/watch?v=FocHwGeu8BA

5. Lidé si vás budou natáčet

Jak se stát slavným? Inu, kupte si Trabanta a pak předjíždějte lidi na dálnici. Budou si to natáčet, sdílet na YouTube a vy budete větší celebritou, než Dominika Myslivcová. Nevěříte? Sledujte!

6. Nikdo vám nebude závidět vaše miliony

Jen si to zkuste, přijeďte před dům naleštěným Superbem na 20″ kolech s černými skly a sousedi se poserou! Budou vám přát, aby vám chcíplo morčátko, vyplavila vás pračka nebo se aspoň roztrhl pytlík u vysavače, když ho zrovna vyndáváte. Ale přijeďte Trabantem a možná vám dají i pětikorunu.

7. Levný servis

Je to dost stejný jako s tím Superbem. Přijeďte do servisu s Trabantem a řekněte, že tam něco klepe. I z toho největšího gaunera, který účtuje 1500 Kč za litr oleje se stane lidumil, který vám auto opraví za pár kaček.

8. Drží cenu

Pokud máte možnost koupit Trabanta za dobré peníze, tak to hned udělejte! Cena už dolů nepůjde, naopak, po přečtení tohoto článku jeho cena poletí raketově nahoru. Už teď, když si projdete inzeráty, zjistíte, že Trabant je drahé zboží a prodává se i za více než 100 000 Kč.

Kurňa nekupte to!

9. Budete součástí komunity

Stačí se kouknout na www.trabantsraz.cz a pochopíte, že jezdit v Trabantu je životní styl. Můžete navštěvovat srazy, setkání, u nás i v Německu a budete součástí přátelské komunity lidí. Můžete zde povídat vtipy o trabantech a třeba ani nedostanete přes držku.

10. Nerezaví, ani nekoroduje

Ano, muselo to přijít – klíčová vlastnost Trabantu. Tak jako Horst Fuchs říkal o mistrovských nožích, že nerezaví, ani nekorodují, to samé platí i o Trabantu a je to tak. Mrkněte se na auta ze stejného roku výroby – budou vypadat jako liška. Ale bakelitový Trabant nikdy nezrezne!

Nerezaví, ani nekoroduje!

Výzva pro čtenáře! Znáte dobrý vtip o Trabantu? Napište nám ho do diskuze!!!

Autor: Analytik

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Automat na auta? Super věc!

Brutální nehoda. Auto totál na odpis