10 důvodů, proč by Lord Voldemort měl být naším příštím prezidentem

Průlom v dějinách americké politiky udělal Barack Obama, když se v roce 2009 stal prvním Afroameričanem, který to dotáhnul až na prezidenta. A kdo provětrá naši politickou scénu, která potřebuje změnu jako prase drbání? Lord Voldemort! Znáte snad lepšího kandidáta?

Lord Voldemort

Do roku 2018 má Miloš Zeman pozici jistou. Funkční období prezidenta České republiky trvá pět let, což je, zrovna v jeho případě, možná až dost.

Jestli do té doby dojdou všechny zásoby pálenky, co jsou v Čechách, na Moravě a ve Slezsku k mání, nelze s jistotou tvrdit, ale jedno jasné je. Mildovi to jednoho dne skončí. A možná, že už teď je ten správný čas na hledání nového zástupce státu. Návrh? Jako ideální adept se jeví lord Voldemort. Jestli nevíte, kdo to je, osvěžte si paměť v tomhle videu.

Hniloba k hnilobě

Ano, nesnáší klaďase Harryho Pottera a snaží se ovládnout celý čarodějnický svět, nicméně borci z Washington Post/ABC News díky anketě zjistili, že jeho popularita předčí i některé tamní republikány.

Cílem průzkumu sice bylo favorizovat smyšlené padouchy, ale hned někoho napadlo, proč vlastně jejich údajnou existenci neporovnat se současnými státníky.

Vznikla tak tabulka těch nejlepších, kteří by se na prezidentském postu vyjímali. I když prvnímu místu vévodil Terminátor, Voldemort získal svůj okruh příznivců. A my se vlastně nedivíme. Upřímně? Na hrad by se docela hodil. Proč?

10 důvodů, proč mu dát hlas

  1. Narodil se jako Tom Rojvol Raddle a vyrůstal v sirotčinci, takže nemá hvězdné manýry. Jen ambice.
  2. Již od mládí disponuje zajímavými schopnostmi, které zdědil po svém předkovi Salazaru Zmijozelovi. Na dálku způsobuje bolest ostatním, takže když se mu někdo omluví za nepřítomnost při jakémkoli státním zasedání, potrestá ho okamžitě a bez servítků. Ať je kdekoli, s kýmkoli nebo v komkoli. (Však sekretářky by mohly vyprávět.)
  3. Jelikož dokáže rozpoltit svoji duši na sedm dílů (tak zvaných viteálů), dá se předpokládat, že umí být i na sedmi místech v jednom okamžiku, nebo řešit víc věcí najednou. Administrativa a veškeré povinnosti prezidenta republiky by se tak netáhly celou věčnost.
  4. Na zahraniční návštěvy si moc nepotrpí. Vždyť za celý svůj život se z mateřské Velké Británie dostal snad jen do Albánie, kde se skrýval. Nehrozí tedy velké výdaje za dopravu, hotely, přesuny z místa na místo.
  5. Nepotřebuje ochranku. Tu si umí udělat sám, čili další prachy, které ho mimochodem nezajímají, přivede do státní pokladny.
  6. Ovládá hadí řeč, takže by se se s našimi českými politiky dorozuměl jedna báseň. Vždyť to, co vede tuhle zemi, je jedno velké hadí klubko.
  7. Má neskutečné kouzlo osobnosti, kterým přiměje každého, aby mu prozradil i to, co nechce. Paráda, konečně by tady někdo udělal pořádek!
  8. Je mu oddána Bellatrix Lestrangeová, tedy členka bandy Smrtijedů, kteří bojují proti Ministerstvu kouzel. Tahle drsná kočka má zkušenosti s úklidem ve státních sférách, takže vzniká šance, že by si poradila i s českými ministerstvy, které „makají na plné pecky“ a jsou tak křišťálově čisté, že do nich není ani vidět.
  9. Celý svět ví, kdo je Voldemort zač, což se sice o skandálním Milošovi Zemanovi dá tvrdit taky, ale v zcela jiných souvislostech. Když už se nám kvůli chlastu posmívají i Rusáci, je fakt něco špatně.
  10. Je to prostě sympaťák, kterému by jako hlavní rádce slušel hudební skladatel, dramatik a v neposlední řadě i vysokoškolský profesor Vladimír Franc, který sám v boji o trůn neuspěl. Ve dvou se to přece jen táhne líp.

Tak co, má vaše sympatie?

Autor: John McClane

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Fekální mluva prezidentů? Nic novýho!

Prezidentovy skandály? Zásobuje nás!